Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

File aan het recyclagepark

De eerste dagen dat bijna alle afdelingen van het recyclagepark opnieuw voor het publiek open waren stond er een file tot aan de Krommewege.

Bij het begin van de coronacrisis vielen veel bedrijven stil. Daardoor kwamen er plots veel mensen met veel vrije tijd te zitten. In de tuin werken en de grote kuis doen werden opties waar in veel gezinnen voor gekozen werd.

Dat tuinieren en opkuisen zorgde ervoor dat er veel meer volk naar de recyclageparken kwam. Omdat de sociale afstand van 1,5 m daardoor niet te garanderen viel, moesten de recyclageparken worden gesloten.

Op 7 april mochten de recyclageparken opnieuw open. De intercommunales en gemeenten mochten zelf de voorwaarden bepalen waaronder hun recyclagepark openging.

In Maldegem werd ervoor gekozen om onder voorwaarden enkel de afdeling groen open te stellen voor het publiek.

Voorwaarden
Op dinsdag 21 april werden in de Steenhouwerslaan bijna afdelingen van het recyclagepark voor het publiek opengesteld. Aan de voorwaarden om op het recyclagepark te komen werd niets gewijzigd.

Het verblijf op het containerpark moet tot een minimum beperkt worden. Het wassen van de handen is verplicht en tijd voor sociale praatjes is er voorlopig niet.

Een overrompeling werd het niet, maar het was wel aanschuiven vanaf de Krommewege. De wachttijden liepen op tot 1 uur, maar daar maakte niemand zich druk over.

Er mogen ook in de toekomst maar 5 voertuigen tegelijk op het recyclagepark en wie moet wachten in de file moet in zijn auto blijven. Op het recyclagepark moeten de richtlijnen van het personeel strikt worden opgevolgd.

Dat personeel was duidelijk goed opgeleid voor zijn nieuwe taken. Het kreeg de eerste dagen op het terrein ook nog de steun van Els Van Cleemput, hoofd van de dienst, en van de administratieve krachten. Na de eerste dagen zal beslist worden of er aan het systeem aanpassingen nodig zijn.

Reacties gesloten