Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Geen heksenjacht, wel meer toezicht op loslopende honden

Wie in onze gemeente met zijn hond gaat wandelen houdt die best aan de leiband: de PZ Maldegem heeft beslist om meer aandacht te besteden aan loslopende honden.

“Er zijn de laatste tijd meerdere klachten binnengelopen over problemen met loslopende honden. Daarom hebben wij besloten om daaraan in de toekomst meer aandacht te besteden. Het is zeker niet de bedoeling om een heksenjacht te ontketenen op baasjes van honden die hun viervoeter te veel vrijheid geven. Wij willen in de eerste plaats sensibiliserend optreden.

De bezitters van honden moeten er echter wel rekening mee houden dat het niet aan de leiband houden van een hond tijdens het wandelen hen een GAS-boete kan opleveren die kan oplopen tot 350 euro”, legde vervangend hoofdcommissaris Francis Van Hove uit. “Wie in onze gemeente zijn hond eens de vrije loop wil laten kan op de hondenlosloopweide in het park Wallyn terecht.”

De heer Van Hove wees er in zijn verklaring ook op dat het aan de leiband houden van een hond ook een bescherming voor de hond zelf is. Het dier concentreert zich als het aan de leiband is meer op zijn baasje en zal niets opeten wat hij op zijn weg tegenkomt.

Niet alleen bezitters van honden moeten ervoor zorgen dat hun dier niet vrij losloopt op openbaar domein. Ook de bezitters van paarden en koeien moeten ervoor zorgen dat hun dieren niet onbewaakt op het openbaar domein komen. Ook bij overtredingen met die dieren zal in eerste instantie sensibiliserend worden opgetreden.

Reacties gesloten