Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Geen Kinepolisvuurwerk meer in de Gentweg

Met een kort vuurwerk sloot Kinepolis zijn openingsavond van “Kinepolis on Tour” in Maldegem af.

Zowel de gemeente als Kinepolis zijn zo tevreden over de samenwerking dat er al werd afgesproken dat Maldegem volgend jaar in juli opnieuw als eerste “Kinepolis on Tour” mag ontvangen. Maar vooral voor de mensen die in de onmiddellijke omgeving van de bioscoopweide wonen was het vuurwerk op vrijdagavond er te veel aan.

Met de drive-in bioscoop “Kinepolis on Tour” in de Gentweg in Adegem had Maldegem er deze zomer een extra attractie bij. Voor iedere voorstelling stonden er minstens 200 auto’s op de bioscoopweide.

Na de try-out op donderdagavond gingen delegaties van het schepencollege en Kinepolis nog even rond de tafel zitten. Toen kondigde de verantwoordelijke van Kinepolis aan dat hij de openingsavond op een speciale manier wou afsluiten.

Vuurwerk
Er zou na de film op het scherm een optreden komen van het Belgisch nummer voor het Eurovisiesongfestival en er zou vuurwerk zijn. Voor dat laatste vroeg en kreeg hij de toestemming van het schepencollege.

Dat vuurwerk is in slechte aarde gevallen bij de mensen uit de omgeving en dan vooral bij de mensen die dieren hebben. Die dieren waren geschrokken en onrustig door het vuurwerk.

Hoewel er vrijdagnacht maar vooral zaterdag veel commotie rond dat vuurwerk ontstond op de sociale media kwam er bij de politie maar één enkele klacht binnen.

“Wij hebben toestemming gegeven voor het vuurwerk, maar we hebben nagelaten om de mensen in de buurt vooraf te verwittigen zodat ze hun voorzorgen konden nemen”, verontschuldigde burgemeester Bart Van Hulle (Open VLD) zich achteraf.

“Had hij ons vooraf verwittigd, dan hadden wij hem het vuurwerk afgeraden: dieren kan je niet voorbereiden op een vuurwerk, zij schrikken en worden er zenuwachtig van. Dat was toch de hoofdreden waarom vuurwerk in de nacht van oud naar nieuw verboden werd”, merkte een van de mensen uit de buurt van de bioscoopweide op.

Reacties gesloten