Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Geen wielerwedstrijden op het industrieterrein

Voor zondag 20 september stonden er op het Industrieterrein wielerwedstrijden voor de jeugdcategorieën geprogrammeerd. Omdat door werken een deel van het voorziene parcours niet bruikbaar is, hebben de inrichters een ander parcours moeten zoeken. De wedstrijden gaan nu door in Kleit.

Om jongeren die de stap naar het wielrennen willen zetten de kans te geven om koers- en stuurervaring op te doen worden er in Vlaanderen regelmatig wedstrijden voor jongeren georganiseerd. Maldegem is een van de gemeenten die instaan voor de organisatie van een degelijke wedstrijddag.

Kleit
Gewoonlijk gaan de wedstrijden door op het industrieterrein, dat daarvoor gedeeltelijk voor het verkeer wordt afgesloten. Alles was voorzien om ook dit jaar de wielerwedstrijden daar te laten doorgaan. Het parcours was goedgekeurd en de nodige vergunningen waren aanwezig, toen bleek dat door werken aan de leidingen van de nutsvoorzieningen een straat op het parcours niet kon worden gebruikt.

De afgelopen weken hebben de organisatoren alles in het werk gesteld om de wedstrijden toch in Maldegem te kunnen laten doorgaan. Zij hebben een geschikte omloop gevonden in Kleit. Vorige week heeft het schepencollege het licht op groen gezet om de wedstrijden op zondag 20 september in Kleit te laten doorgaan.

Reacties gesloten