Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Glenn Longeville stapt uit de gemeenteraad

Tijdens de gemeenteraadszitting van donderdag 19 mei kondigde Glenn Longeville (Open VLD) zijn ontslag aan als gemeenteraadslid. Volgens de uitslag van de verkiezingen van 2018 zou Thea Maenhout zijn opvolger worden.

De gemeenteraadsverkiezingen van 2018 liggen minder dan vier jaar achter ons en Open VLD moet, nadat Peter Van Hecke ontslag nam als schepen, al voor de derde maal op zoek naar een vervanger voor een ontslagnemend gemeenteraadslid. De partij moet ook een opvolger aanduiden om Glenn Longeville als schepen op te volgen. Zijn ‘totaal voetbalplan’ dat hij bij het begon van de bestuursperiode aankondigde zal door zijn opvolger verder moeten uitgewerkt worden.

Glenn Longeville (38) begon in 2019 als schepen van sport, jeugd en onderwijs aan de nieuwe bestuursperiode die geleid werd door Open VLD, N-VA en De Merlaan. In februari van dit jaar trok N-VA de stekker uit de bestuursmeerderheid en kwam er een nieuwe meerderheid met CD&V, N-VA en Groen. Net als de andere schepenen moest ook Glenn Longeville zijn schepensjerp inleveren.

Tweede maal
Aan onze collega’s verklaarhij dat hij het moeilijk had met de coup die door N-VA, CD&V en Groen werd gepleegd. Hij wil geen deel uitmaken van een dergelijk bestuur, maar het gaat volgens hem niet om een definitief afscheid uit de gemeentepolitiek.

Het is niet de eerste maal dat Glenn Longeville uit een politiek mandaat stapt. Na de verkiezing van 2012 pakte hij nipt naast een zitje in de gemeenteraad. Hij werd door zijn partij afgevaardigd in het bestuur van het OCMW, maar kort na de installatie van de Raad van het OCMW nam hij ontslag.

Wij hebben de heer Longeville driemaal gebeld om een reactie maar kregen zijn antwoordapparaat aan de lijn. Tot op heden heeft hij ons nog niet teruggebeld.