Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Goed en slecht coronanieuws

Enkele weken terug was er in het WZC Warmhof bij controles bij 3 personeelsleden en bij 5 bewoners coronabesmetting vastgesteld. Het personeel bleef in quarantaine en de besmette bewoners werden in een aparte corona-afdeling ondergebracht. Het Woonzorgcentrum Meetjesland liet deze week weten dat de toestand gunstig is geëvolueerd en dat de speciale afdeling in WZC Warmhof kon gesloten worden.

Minder goed nieuws kwam er van burgemeester Bart Van Hulle (Open VLD). Hij is zeer tevreden over de samenwerking met de huisartsen en het werk dat het gemeentelijk opsporingsteam levert. De burgemeester betreurt echter dat verschillende mensen die gebeld werden door het contactteam om hen in te lichten dat zij onlangs in contact kwamen met iemand die besmet is met het coronavirus, het advies van het contactteam niet opvolgen.

Tijdens het telefoongesprek krijgen de mensen de raad om een paar dagen binnen te blijven en onmiddellijk contact op te nemen met hun huisarts als zij coronasymptomen ervaren. Verschillende van die opgebelde mensen lopen de dagen daarop gewoon rond in de gemeente. Daardoor kunnen zij een gevaar vormen voor andere mensen.

Reacties gesloten