Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Gratis mondmaskers voor alle inwoners

Binnenkort worden ook in onze gemeente de mondmaskers een vertrouwd beeld.

De eerstkomende dagen bedeelt de gemeente Maldegem gratis mondmaskers aan zijn inwoners. Er werd een voorraad van 200.000 mondmaskers aangekocht in China en die maskers worden in de nabije toekomst in Maldegem verwacht.

Vrijdag in de late avond maakte de regering een versoepeling van een aantal coronamaatregelen bekend. Het zijn vooral maatregelen die onze economie moeten ondersteunen. Het werd tijdens de persconferentie vrijdagavond ook duidelijk dat de mondmaskers een belangrijke rol zullen spelen in de verdere versoepeling van de coronamaatregelen.

Een verplichte sociale afstand van 1,5 m bewaren blijft nog altijd de stelregel. Door de versoepeling van de maatregelen zullen er echter situaties zijn zoals werken en winkelen waar het respecteren van de sociale afstand niet mogelijk is. Daarom wordt op die plaatsen het gebruik van mondmaskers aangeraden. Op het openbaar vervoer worden ze vanaf 4 mei zelfs verplicht. Ook in de scholen worden de mondmaskers verplicht voor het personeel en de leerlingen vanaf het secundair onderwijs.

Vooruitziend
De overheid zal iedere inwoner (via de gemeente) een mondmasker ter beschikking stellen. De gemeente Maldegem is op het vlak van de mondmaskers vooruitziend geweest: midden maart, nog voor er sprake was van een aanmoediging om een mondmasker te dragen, heeft het Maldegemse schepencollege al beslist om zelf 200.000 mondmaskers te bestellen.

Via het familiebedrijf van burgemeester Bart Van Hulle, dat handel drijft met China, werd daar vlot een betrouwbare firma gevonden die kon instaan voor de levering van de maskers.

Volgens burgemeester Van Hulle zijn de mondmaskers al in België en moeten ze enkel nog door de controle geraken. Voor de bedeling van de mondmaskers zal een beroep worden gedaan op de leden van het MOP-team.

Reacties gesloten