Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Het Canada Poland War Museum is weer open

De authentieke affiches zijn een belangrijke meerwaarde voor het Canada Poland War Museum.

Het Canada Poland War Museum van de familie Van Landschoot is een van de Belgische musea die sedert deze week opnieuw publiek mag ontvangen. De cafetaria blijft nog gesloten en ook de prachtige tuinen mogen nog niet opengesteld worden voor het publiek.

“Toen de coronacrisis uitbrak werden wij viermaal getroffen: wij mochten geen mensen meer ontvangen in het Canada Poland War Museum en ook niet in onze tuinen. Mijn dansschool moest haar activiteiten stopzetten en onze cafetaria, die ook een sociale ontmoetingsplaats is, moest worden gesloten”, legde Alexandra Van Landschoot uit.

De familie Van Landschoot is niet bij de pakken blijven zitten. Terwijl papa Gilbert, die aan de basis ligt van zowel het museum als de tuinen, zich de afgelopen weken over het onderhoud van de tuinen ontfermde, heeft dochter Alexandra het museum nog aantrekkelijker en leerzamer gemaakt voor het publiek.

Authentieke affiches
Meer uniformen en oorlogsmateriaal werden van een verklarend label voorzien. In het museum zijn er ook verschillende wanden bijgekomen met authentieke affiches. Die geven informatie over de eigen regio maar ook taferelen uit de oorlogsgebieden.

 “Dankzij de moderne mediatechnieken kunnen bezoekers, zonder dat zij andere bezoekers storen, ook het verhaal van het leven van soldaten wiens kledij en of uitrusting er uitgestald staan, leren kennen. Volgend jaar willen wij een dergelijk systeem ook in de tuinen installeren.

In het museum wordt in navolging van het inleefspel voor leerlingen van het lager onderwijs ook gewerkt aan een dergelijk spel voor de leerlingen van het secundair onderwijs”, vertelde Alexandra tijdens onze rondleiding.

De familie Van Landschoot is blij dat ze opnieuw mensen in het museum mag ontvangen. Zij hoopt binnenkort ook de tuinen te mogen openstellen voor het publiek. Ze is terecht ook trots op het werk dat zij de afgelopen weken heeft verricht.

Reacties gesloten