Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Het einde van de werken komt in zicht

De werken aan de Staatsbaan en aan het nieuwe industrieterrein slepen al maanden aan, maar nu komt zowel langs de Staatsbaan als op het nieuwe industrieterrein het einde van de werken in zicht.

Een gedeelte van de N9 (Staatsbaan) kreeg een nieuwe riolering. Om die werken te kunnen uitvoeren moest ook het wegdek worden uitgebroken. Het verkeer in dat stuk van de N9 wordt momenteel via lichten over een rijvak geregeld. Sinds donderdag is de verkeerscirculatie op een gedeelte van de Staatsbaan gewijzigd.

Het is de bedoeling dat deze werken tegen eind november worden afgerond.  Van die werken wordt ook gebruikgemaakt om het kruispunt de Staatsbaan met de Gentse Steenweg opnieuw in te richten. In deze omgeving komt ook de aansluiting van de weg op het nieuwe gedeelte van het industrieterrein.

Infrastructuur
De aanleg van dat nieuwe industrieterrein nadert zijn voltooiing. Veneco is de bouwheer in dat dossier. Voordat er met de werkzaamheden kon begonnen worden moest eerst een archeologisch onderzoek worden uitgevoerd. Omdat het om een grote site ging heeft het maandenlang geduurd voor dat onderzoek kon worden afgerond.

Voordat het nieuwe industrieterrein in percelen kan worden ingedeeld moet er eerst een nieuw wegdek komen, met aansluiting op de N9 en de Ringbaan. Terwijl de aannemer de nieuwe industriesite nivelleert en het nieuwe wegdek aanlegt worden, om de infrastructuur op de nieuwe site compleet te maken, door verschillende maatschappijen de leidingen voor de nutsvoorzieningen aangelegd. Veneco hoopt dat deze werken tegen eind november kunnen afgerond worden.

Voorbereiding
De werken aan het nieuwe industrieterrein maken onderdeel uit van een renovatie van het volledige industrieterrein. In het kader van die renovatie worden door Aquafin in het Vliegplein, Blekkersgat, St-Barbarastraat en de Nijverheidslaan voorbereidende werken uitgevoerd. Tijdens die voorbereidende werken zal het verkeer in die straten over een rijvak gebeuren.

Reacties gesloten