Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Jonge Maldegemnaar zwaar aangepakt in geschil over drugs

Een zwaargewonde 17-jarige Maldegemnaar werd in april achtergelaten voor de deur van het AZ Alma in Eeklo. Vier jongeren die de Maldegemnaar gefolterd hebben werden ondertussen aangehouden.

De 17-jarige Maldegemnaar had van een drugsbende de opdracht gekregen om ervoor te zorgen dat een belangrijke partij drugs die in Maldegem was opgeslagen (300 kg, met een straatwaarde van 15 miljoen euro) niet verdween. Toen die drugs toch verdwenen was de drugsbende ervan overtuigd dat de jonge Maldegemnaar een rivaliserende bende getipt had waar de drugs voor het grijpen lagen. Om hem te straffen stuurde de bende vier jongeren op hem af.

In een garage van een boerderij in Maldegem werd de jonge Maldegemnaar een oor afgesneden en werd de pees van een hand doorgesneden. Hij zal die hand niet meer kunnen gebruiken. Alsof dat nog niet genoeg was werd hij ook nog in de voet gestoken met een mes.

De politie is er relatief snel in geslaagd om de daders van de foltering te vatten. Die hadden er blijkbaar niet aan gedacht dat er aan de ingang van het ziekenhuis camera’s hangen. Het parket is ervan overtuigd dat de aangehouden jongeren slechts de kleine garnalen zijn. De opdrachtgevers blijven voorlopig buiten schot.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf + veertien =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.