Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Konijntjes kunnen nu ook op vakantie bij Rambi

Sinds kort heeft konijnenasiel Rambi in Kleit er een activiteit bij: mensen die met vakantie gaan en geen oplossing vinden voor hun konijntje dat niet mee mag op reis, kunnen hun huisdiertje voor de periode van hun verlof aan konijnenasiel Rambi toevertrouwen.

“Voor honden en katten wiens baasje voor een of meerdere dagen uithuizig is bestaan er al jaren honden- en kattenhotels. Voor mensen die een of meerdere konijntjes als huisdier hebben bestaat er niets om de diertjes op te vangen als hun baasjes op reis zijn.

Het is dan ook een vaststelling dat er in de periodes van de vakanties meer konijntjes ergens worden achtergelaten. Omdat te voorkomen hebben wij in ons asiel Rambi een vakantieopvang voor konijntjes opgestart.

0nze vakantieopvang was nog niet lang open of wij kregen al meer dan 30 aanvragen om konijntjes voor enkele dagen op te vangen”, vertelde Eveline, de verantwoordelijke van Rambi.

Koelstenen
Het konijnenasiel staat er borg voor dat de diertjes die hen worden toevertrouwd met de beste zorgen worden omringd. “Tijdens de warmste dagen van het jaar moet er ook extra aandacht besteed worden aan de voeding en de verzorging van konijnen.

Omdat zij slecht tegen de hitte kunnen moet er voor afkoeling gezorgd worden. Dat kan door koelstenen te voorzien en bij hun voeding voldoende frisse groenten te voorzien.

In de warmste perioden zijn de konijntjes ook vatbaarder voor onder meer de madenziekte. Bromvliegen en groene vliegen leggen hun eitjes in de vacht van konijnen en bij hun ontwikkeling zorgen die maden dan voor huidontstekingen bij de konijnen.

Hulp
Door het succes van de vakantieopvang is het ook een stuk drukker geworden in het konijnenasiel. Rambi is dan ook op zoek naar mensen met een hart voor dieren die een deeltje van hun vrije tijd willen besteden aan het meehelpen verzorgen van de konijntjes.

Wie belangstelling heeft kan contact opnemen met [email protected]

Reacties gesloten