Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Krijgt Ukkie Pukkie Adegem snel een andere locatie?

Omdat het verslag van de brandweer over Ukkie Pukkie Adegem bepaalde problemen blootlegde wil de gemeente de Adegemse kinderopvangdienst een andere locatie geven.

Er was vorig jaar nogal wat te doen over de gemeentelijke kinderopvangdienst Ukkie Pukkie met vestigingen in Adegem, Kleit en Maldegem. Omdat die gemeentelijke dienst jaarlijks behoorlijk verlies maakt dringt er zich volgens het schepencollege een reorganisatie op.

Ook de externe audit had een aantal opmerkingen en aanbevelingen. Naast die punten was er voor de Adegemse afdeling van Ukkie Pukkie ook nog het verslag van de brandweer. Volgens dat verslag zou het moeilijk zijn om in geval van nood de kinderen van op de eerste verdieping vlot te evacueren.

NIEUWE LOCATIE
Het schepencollege vindt een goed functionerende gemeentelijke kinderopvangdienst belangrijk en wil nagaan hoe zij deze dienst, zonder in te boeten op de kwaliteit, kan reorganiseren om de verliezen te beperken.

Eerst moet er volgens burgemeester Bart Van Hulle een oplossing gevonden worden voor Ukkie Pukkie Adegem: daar moet er werk gemaakt worden van een nieuwe locatie.

Omdat de voorbereiding van een eventuele nieuwbouw tijd in beslag neemt zou het schepencollege uitkijken naar een alternatief. Het plaatsen van containerlokalen aan Den Hoogen Pad zou een alternatief kunnen zijn.

Reacties gesloten