Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Landelijke Gilde Adegem deelde prijzen uit voor de kerstwandeling

De boomstam waarvan de wandelaars het gewicht moesten schatten woog maandag 97,7 kg. Dat is ruim 4kg meer dan op de dag dat hij op de wandelroute werd geplaatst.

Omdat er geen groepsactiviteiten mochten georganiseerd worden en het zijn leden en hun vrienden toch gezonde ontspanning wilde aanbieden, organiseerde de Landelijke Gilde Adegem een kerstwandeling langs verschillende mooie plaatsen in Adegem. Tijdens die wandeling moesten de deelnemers enkele vragen oplossen.

Die wandeling kon in december en begin januari individueel of in groep van maximum vier personen gebeuren. Afgaande op het aantal deelnemingsformulieren dat werd uitgereikt (130), kan worden afgeleid dat rond de 400 mensen aan de kerstwandeling hebben deelgenomen.

Met het wegen van de boomstam die de wandelaars tijdens hun wandeltocht tegenkwamen viel maandagvoormiddag het doek over de kerstwandeling. Bij de controle van de deelnemersformulieren bleek dat op 68 ervan alle vragen juist waren beantwoord. Het antwoord op de schiftingsvraag (97,7 kg) was dan ook bepalend voor de uitslag.

De hoofdprijs, een waardebon van 100 euro geschonken door Adegem Dorp 56, was voor Rudi De Schepper. Daarna volgden Guido Hermie (waardebon van 60 euro), Frederik Snoeck uit Bassevelde (waardebon 40 euro), Alex Blomme (waardebon 30 euro) en Mario Lammes uit Knesselare (waardebon 25 euro).

Mede dankzij de sponsering van Dorp 56, Bloemenwinkel Lieve, Classeslager Harmen, Keurslager Nico, Slagerij Carne, Slagerij Verkest, De Mollenakker en De Margriete was er voor de volgende 20 winnaars een geschenkbon of groentepakket ter waarde van 10 euro.

Reacties gesloten