Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Laura Braeken is de Junior journalist 2021 van Davidsfonds Adegem

Na de online prijsuitreiking van de DF Adegem Junior journalist mocht er in het GO De Kruipuit coronaveilig gevierd worden met de behaalde prijzen.

Ook dit schooljaar ging Davidsfonds Adegem op zoek naar jong schrijftalent in het 5de en 6de leerjaar van de VBS De Papaver en het GO De Kruipuit. “Schatten” was het thema voor de verhalen.

Dit schooljaar dongen 135 leerlingen naar de titel van Junior journalist. De afgelopen weken heeft de Jury (Brigitte Coppieters, Jan Cocquyt en Pieter Blomme) zich over de vele werkjes gebogen om de beste 25 te belonen.

Prijsuitreiking
In normale omstandigheden worden de laureaten samen met hun ouders naar de prijsuitreiking uitgenodigd. Door de coronamaatregelen was dat dit jaar niet mogelijk. Het Davidsfonds en de scholen hebben ervoor gezorgd dat de 135 leerlingen van de 6 deelnemende klassen afgelopen dinsdag via zoom de bekendmaking van de namen van de laureaten online konden volgen.

De prijsuitreiking begon met het uitreiken van de prijs aan de 25 laureaten door de klastitularissen. Daarna was er de bekendmaking van de speciale prijzen voor Laura Blomme (De Kruipuit) voor haar verhaal “De magische schat van de zee” en voor Bram Mollet (De Papaver) als auteur van “Zeeman geen been”.

Bij De Papaver vierde Bram Mollet zijn speciale prijs (3de) met zijn klasgenoten, die eveneens in de prijzen vielen.

Het was Lieve Blondeel, de coördinator van de wedstrijd Junior Journalist van DF Adegem die symbolisch het boekenpakket overhandigde aan de Junior Journalist 2021 Laura Braeken. Laura (De Kruipuit) kon de jury bekoren met haar verhaal over “Mijn grootste schat Pippa”.

Reacties gesloten