Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Leon gehuldigd op Belgisch consulaat in Lubumbashi

Leon De Schepper en de Belgische consul hadden het zo druk tijdens de ontvangst dat ze niet op de foto stonden.

Voor het vele werk dat Leon De Schepper belangeloos in Congo doet, werd hij afgelopen woensdag in het Belgisch consulaat gehuldigd. Zowel de ontvangst als de huldiging waren voor Leon een complete verrassing.

Leon De Schepper trekt enkele malen per jaar als ngo-medewerker naar Congo. Hij herstelt er motoren en geeft er ook les. Hij neemt ook regelmatig motoren en machineonderdelen mee op zijn werkbezoeken aan Congo. Momenteel is Leon daar ook, zoals steeds belangeloos, aan het werk.

Vorige week kreeg hij het bericht dat hij zich woensdag moest aanmelden op het Belgisch consulaat in Lubumbashi. Omdat er geen verdere uitleg bij stond, vroeg Leon zich af wat er ergens verkeerd gelopen was en of dat de reden was waarom hij op het consulaat werd ontboden.

WAARDERING
Op het consulaat werd het hem snel duidelijk dat hij het middelpunt van de belangstelling was. De Belgische consul prees Leon voor het vele werk dat hij al jaren belangeloos voor en met de Congolezen doet.

De consul wist ook te vertellen dat 90% van alle stroomgroepen en transfo’s die in Lubumbashi in de missies staan, gratis geschonken werden door de Adegemnaar.

Leon was een beetje onder de indruk van de eer die hem te beurt viel. In zijn dankwoord stelde hij er trots op te zijn dat hij dat allemaal kon doen met de steun van mensen en bedrijven uit het kleine Adegem. “Op zo een momenten voel ik mij trots Adegemnaar te zijn ” liet Leon ons weten.


(Lees hier meer over onze Adegemse “Mécanicien sans frontières”!)


Reacties gesloten