Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Maldegem heeft er een nieuwe inclusieve jeugdbeweging bij

Zaterdagnamiddag hebben 26 kinderen de eerste spelnamiddag van de nieuwe Maldegemse jeugdbeweging meegemaakt. Om de 14 dagen organiseert de jeugdbeweging een spelnamiddag. Voorlopig gaan die namiddagen door op de site van de Maricolen.

Na de organisatie van de speelpleinwerking in juli en augustus in de Gidsenlaan pakt de vzw Oranje in Maldegem nu ook uit met een nieuwe inclusieve jeugdbeweging. Het Jeugdatelier Oranje wordt financieel ondersteund door de gemeente Maldegem.

Geen leden
Voor de eerste spelnamiddag op de site van de Maricolen daagden 26 kinderen op, waaronder 6 met een beperking.

“Bij ons zijn alle kinderen welkom. De spelen die wij voor de kinderen in petto hebben worden in die mate aangepast dat ook jongeren met een beperking er kunnen van genieten.

Wij werken niet met leden: ieder kind is welkom op onze spelnamiddagen, die om de veertien dagen doorgaan.  De kinderen betalen bij hun aankomst 1,5 euro om deel te nemen aan een namiddag. De vzw Oranje staat in voor de begeleiding van de kinderen”, legde Sarah – de hoofdverantwoordelijke van de nieuwe jeugdbeweging – ons uit.

“Wij staan volledig achter het initiatief van de vzw Oranje. Wij houden het niet alleen bij de financiële ondersteuning van het project. Het is ook de bedoeling dat de nieuwe jeugdbeweging een plaats krijgt op de jeugdsite die wij in de Katsweg zullen aanleggen”, gaf schepen van jeugd Glenn Longeville (Open VLD), die op de openingsnamiddag aanwezig was, mee.

Reacties gesloten