Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Maldegem ontvangt als eerste Kinepolis on Tour

Vrijdagmiddag troonde het schepencollege ons mee naar de weide in de Gentweg waar tussen 4 en 7 juli de eerste drive-in bioscoop “Kinepolis On Tour” wordt georganiseerd.

Omdat de jongeren hun festivals en andere feesten door de coronacrisis moeten missen wou het Maldegemse schepencollege tijdens de vakantiemaanden voor hen iets speciaals organiseren.

Het was schepen Marleen Van den Bussche (De Merlaan) die het idee van een drive-in bioscoop lanceerde. Omdat het schepencollege er iets bijzonders wilde van maken besloot het contact op te nemen met een gespecialiseerde firma.

“Wij namen contact op met bioscopengroep Kinepolis. Die groep zag wel iets in ons project en besloot om samen met enkele andere firma’s ons voorstel grootser uit te werken. Zo ontstond de drive-in bioscoop “Kinepolis On Tour”, legde burgemeester Bart van Hulle ons op de weide uit.

“Kinepolis On Tour” is een project dat zijn drive-in bioscoop in juli en augustus op verschillende locaties in ons land brengt. Het wordt een drive-in bioscoop met het grootste mobiele LED-scherm ter wereld. Het stond al in Parijs, Londen en Dubai. In België wordt het voor het eerst gebruikt in Maldegem.

Bioskoopweide

Op een mobiel LED-scherm van 16 op 9 meter zullen de films van in de auto goed te zien zijn.

“Omdat wij het idee van een drive-in bioscoop hadden aangereikt kregen wij van de bioscoopgroep Kinepolis de kans om als eerste die drive-in bioscoop te ontvangen, een kans die wij niet lieten liggen.

Wij moesten er voor zorgen dat er een terrein ter beschikking is waarop minstens 250 auto’s comfortabel kunnen parkeren. Zo zijn wij bij de weide terecht gekomen in de Gentweg, tussen Onderdijke en de Helle. Die weide wordt voor enkele dagen onze bioscoopweide”, deed schepen van jeugd Glenn Longeville (Open VLD) het verhaal verder.

Online
Tijdens de periode van 3 tot en met 7 juli zal er in de Gentweg eenrichtingsverkeer zijn. Een plaats op de bioscoopweide kost 25 euro per auto. Reserveren kan op www.kinepolis.be/ontour
Wie zelf over geen auto beschikt maar toch eens een drive-in bioscoop wil meemaken, kan bij het reserveren van een plaats ook een Mini (Cooper) op de weide reserveren.

Op de parkeerweide kunnen er via smartphone online drankjes en hapjes besteld en betaald worden. De drankjes en hapjes worden aan de auto geleverd. Via een transmissie komt het geluid van films in de auto terecht.

Tijdens de 4 dagen dat “Kinepolis On Tour” in Maldegem te gast is zullen er van ’s morgens vroeg tot valavond een zevental films met naam worden vertoond.

Reacties gesloten