Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Maldegem promoot de korte keten

Alle land- en tuinbouwers die de stap naar de korte keten hebben gezet waren aanwezig op de uitreiking van de banners en onderleggers die hen door de gemeente ter beschikking worden gesteld.

Ook bij ons zijn er steeds meer mensen die hun vlees, groenten en fruit rechtstreeks bij de land- en tuinbouwers willen kopen. Daarom treden ook steeds meer land- en tuinbouwers toe tot de korte keten.

“Als gemeente willen wij samen met de provincie Oost-Vlaanderen de korte keten promoten. De korte keten is belangrijk zowel voor de land- en tuinbouwer als voor de consument. De land- en tuinbouwers krijgen een eerlijke prijs voor hun producten en de consument is bij zijn aankoop bij de korte keten zeker dat hij verse producten koopt”, legde schepen Valerie Taeldeman (CD&V) uit.

Ook voor de Mollenakker -die we iedere zaterdagvoormiddag in Adegem Dorp aantreffen- was er een banner.

De gemeente heeft voor alle land- en tuinbouwers die via de korte keten verkopen een banner laten maken die zij aan hun bedrijf kunnen plaatsen zodat iedereen die er passeert kan zien dat daar verse producten worden verkocht.

Daarnaast zijn er voor de horecazaken ook nog 30.000 onderleggers gedrukt waarop alle land- en tuinbouwers vermeld staan die tot de korte keten zijn toegetreden.