Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Maldegem werkt aan culturele hotspot en ondergrondse parking

Op het terrein tussen de Maricolen en de building wil de gemeente de aangekondigde culturele hotspot en een ondergrondse parking.

Het Maldegemse schepencollege wil in deze bestuursperiode 12 dossiers met belangrijke investeringen opstarten en daar een aantal van voltooid hebben. Met de aankoop van de gronden in de Katsweg voor de aanleg van een grote jeugdsite werd een eerste belangrijk dossier opgestart. Vorige week werd bekend gemaakt dat er werk wordt gemaakt van de bouw van de nieuwe culturele hotspot en een ondergrondse parking in het centrum van Maldegem.

“Projectontwikkelaar Triginta uit Mechelen die eigenaar is van de gronden tussen de Maricolen en de building achter het gemeentehuis, had plannen om op dat terrein een project «Levenslang samenwonen» te realiseren. Hij is van die plannen afgestapt en heeft ons een voorstel van publiek-private samenwerking voorgesteld. 

Op dat terrein zouden er voor de gemeente een culturele hotspot en een ondergrondse parking komen. De projectontwikkelaar wil er zelf twintig appartementen bouwen. De nieuwe site zou te bereiken zijn via de Westeindestraat.

De culturele hotspot zou uitgerust zijn met een theaterzaal met een tribune met 500 zitplaatsen, vergaderlokalen, en een theatercafé met terras. In de ondergrondse parking zou plaats zijn voor een honderdtal auto’s”, legde burgemeester Bart Van Hulle (Open VLD) tijdens de voorstelling van de projecten uit.

Gunning
Hoewel het voorstel van de projectontwikkelaar volledig past in het plaatje van het schepencollege, kan het schepencollege de realisatie van de culturele hotspot en de ondergrondse parking niet onmiddellijk aan Triginta toewijzen. De wetgeving voorziet dat dergelijke projecten openbaar moeten gesteld worden, zodat ook andere bedrijven de kans krijgen om een project in te dienen.

Het schepencollege zal projectontwikkelaars tot september de kans geven om hun project in te dienen. Daarna zal de gemeenteraad op voorstel van het schepencollege beslissen over de gunning van het project. Het schepencollege wil dat er in 2021 met de realisatie van het project wordt begonnen.

Prijskaartje
Als de gemeente Maldegem in zee gaat met projectontwikkelaar Triginta wordt er gerekend op een prijskaartje van 20 miljoen euro. “Wij investeren hiermee niet alleen in cultuur. Deze projecten zullen een boost geven aan onze lokale economie, horeca en handelszaken. In die optiek is het een meer dan verantwoorde investering”, stelde de burgemeester.

Reacties gesloten