Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Maldegemse ploegen blijven het goed doen

Ook in de provinciale afdelingen is de competitie in een beslissende fase gekomen. VK Akkers Middelburg was vorig weekend vrij en de drie andere ploegen haalden de volle buit binnen.

FC Kleit is momenteel de blikvanger in 2de provinciale. De ploeg bengelde tot begin dit jaar aan de staart van de rangschikking. Bij de toenmalige leider Drongen werd de kentering ingezet: Kleit speelde daar gelijk en heeft al de wedstrijden die volgden gewonnen.

Zondagnamiddag was het op Lembeke een pittige wedstrijd. Er vielen veel gele en zelfs een rode (tweemaal geel) kaarten. “De thuisploeg begon het best aan de wedstrijden, wij moesten alle zeilen bijzetten om hen het scoren te beletten. Rond de 20ste minuut kreeg Vermeulen een 2de gele kaart waardoor wij het met zijn tienen verder moest rooien.

Trainer Roels herschikte zijn ploeg en wat niemand voor mogelijk hield gebeurde: wij werden de betere ploeg. Met doelpunten van Vuyst, Laceur (tweemaal) en De Smet kwam de ruime zege op het scorebord. Wij staan nu op een veilige 7de plaats”, blikte voorzitter Carlos Van Hulle terug op de wedstrijd.

Ook SVK Maldegem blijft in 2de provinciale in goeden doen: de scoringsmachine draait momenteel zeer goed. Net als de vorige twee wedstrijden kwam Maldegem ook afgelopen zondag op Lochristi op achterstand. Daarna begon het beter te draaien en met een strafschop kon Missiaen de score in evenwicht brengen. Net voor de rust scoorde De Coninck en kort na de rust legde Janssens de 1-3 eindstand vast.

“Ik hoop dat wij de komende drie weken onze goede reeks verder kunnen zetten. Als dat lukt komen wij in de buurt van de ploegen die in aanmerking komen om de eindronde te spelen.”

In 4de provinciale kreeg Excelsior Donk zaterdagavond Hansbeke op bezoek. Die ploeg stond in de rangschikking net onder Donk. “Behalve in het begin van de wedstrijd hebben de bezoekers ons nooit kunnen bedreigen.

Wij waren de betere ploeg maar het was wachten tot de 77ste minuut voor Devos de score kon openen. In de 89ste minuut legde Cremers met een parel van een doelpunt de 2 – 0 eindstand vast”, vatte sportief verantwoordelijke Stefaan Huyghe de wedstrijd samen.

Met nog 5 wedstrijden te gaan staat Donk, door het verlies FCA Gent, op de 6de plaats op een punt van Balgerhoeke. Zondag komt het 4de geklasseerde Vinderhoute op bezoek.