Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Meerderheid blokkeerde toegevoegd punt van Groen

Door de verbeterde tekst van een punt dat door Groen aan de agenda van de gemeenteraad was toegevoegd te weigeren, heeft de Maldegemse meerderheid (Open VLD, N-VA en De Merlaan) ervoor gezorgd dat dit punt donderdagavond niet kon behandeld worden.

Omdat oppositielid Stefaan Standaert (Groen) vond dat de tekst van het punt dat hij aan de agenda van de gemeenteraad van donderdagavond wenste toe te voegen niet volledig correct was, bracht hij een verbeterde tekst mee naar de zitting. Het punt ging over de politieke neutraliteit van het Vrij Maldegem, dat nu een gemeentelijk informatieblad geworden is.

Het Groen oppositielid heeft de kans niet gekregen om zijn nieuwe tekst voor te stellen: “De nieuwe tekst is een amendement op de ingediende tekst. Voordat wij het punt kunnen behandelen moet de gemeenteraad eerst stemmen over het al dan niet aanvaarden van het amendement”, stelde Peter Van Hecke (N-VA), voorzitter van de gemeenteraad.

De drie meerderheidspartijen stemden tegen de behandeling van de nieuwe tekst. Op de vraag waarom de meerderheid de behandeling van zijn nieuwe tekst verworpen had, kreeg de heer Standaert van geen enkele fractie uitleg.

Na de stemming kreeg het Groen oppositielid nog te horen dat ook zijn oorspronkelijk ingediende punt niet kon behandeld worden, omdat de politieke neutraliteit van het gemeentelijk informatieblad een bevoegdheid is van het schepencollege.

Voor de gemeenteraadszitting van februari zal Groen een nieuw punt op de agenda plaatsen, met de tekst die donderdag door de meerderheid werd weggestemd.

Reacties gesloten