Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Na dertig jaar krijgt ’t Molentje opnieuw een wijkkermis

Nadat het de afgelopen jaren uit verschillende hoeken de vraag kreeg om opnieuw een wijkkermis te organiseren, heeft het wijkcomité van ’t Molentje beslist om die op 24, 25 en 26 juni te organiseren. De molentjes en de feesttent komen op een terrein in de Kleine Warmestraat.

Zolang Denis Posman zijn schouders onder de festiviteiten van ’t Molentje kon zetten had die wijk de grootste wijkkermis van Maldegem. Toen Denis begin de jaren 90 overleed ging het bergaf met de activiteiten en verdween de wijkkerkmis.

Vijftien jaar geleden richtten Ellen Maes, Jeffrey Verdickt, Pieter-Jan Gurikx, Danny De Noël en Peter Van Hecke (voorzitter) een nieuw wijkcomité op voor ‘t Molentje. Het begon met het organiseren van een nieuwjaarsreceptie, maar in de loop der jaren heeft het wijkcomité zijn activiteiten uitgebreid. Bij die activiteiten kan het steeds rekenen op de medewerking van veel mensen uit de wijk.

Kermis
Het duurde niet lang of vooral de oudere inwoners van ’t Molentje verwezen naar hun roemruchte kermissen uit het verleden en drongen erop aan om opnieuw een Molentjeskermis te organiseren. “Wij hebben de boot lang afgehouden omdat wij er als comité nog niet klaar voor waren. Dit jaar willen wij voldoen aan de oproep van de mensen en op 24, 25 en 26 juni pakken wij uit met onze eerste kermis. De kermis komt niet alleen vroeger dan in de tijd van Denis Posman, zij komt ook op een andere locatie. De feesttent en de molentjes zullen op een terrein komen in de Kleine Warmestraat, bij de terreinen van KSK Maldegem”, legde voorzitter Van Hecke uit.

Reacties gesloten