Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Naar Sijsele voor de coronavaccinatie

Het oud Elisabeth-ziekenhuis in Sijsele wordt het vaccinatiecentrum voor een deel van de Meetjeslandse bevolking

De inwoners van Maldegem, Eeklo en Sint-Laureins moeten zich naar de AZ Alma polikliniek in Sijsele verplaatsen voor hun coronaprikjes. De inwoners van Aalter kunnen in hun eigen gemeente terecht voor hun spuitjes. Het Meetjeslands seniorenplatform vreest dat veel senioren de verplaatsing te groot zullen vinden en om die reden zullen afzien van een vaccinatie.

Sinds woensdag staat het vast waar de vaccinatiecentra komen. Het aantal centra ligt met zijn 94 veel lager dan aanvankelijk was aangekondigd. De inwoners van Maldegem, Eeklo en Sint-Laureins moeten naar het oud ziekenhuis in Sijsele om hun spuitjes te krijgen.

“Wij kunnen ons als gemeentebestuur in deze keuze vinden omdat deze locatie niet alleen praktisch geschikt is, maar ook omdat ze gemakkelijk bereikbaar is met de fiets, de auto en het openbaar vervoer”, verdedigde burgemeester Bart Van Hulle (Open VLD) de keuze voor het oud ziekenhuis.

Aalter, de gemeente van burgemeester Pieter De Crem, is de enige gemeente in het Meetjesland die alleen voor haar eigen inwoners een vaccinatiecentrum krijgt.

Seniorenplatform
De keuze van Sijsele als vaccinatiecentrum valt niet in goede aarde bij het seniorenplatform van het Meetjesland. “Voor veel senioren zal een verplaatsing naar Sijsele te ver zijn om zich te laten vaccineren. Het openbaar vervoer is daar zeker niet ideaal voor en niet aangepast aan senioren of mensen met een beperking uit Sint-Laureins of de uithoeken van Eeklo en Adegem die zich willen laten vaccineren”, klinkt het bij het seniorenplatform.

Volgens burgemeester Van Hulle is het aan de verschillende gemeentebesturen om ervoor te zorgen dat zoveel als mogelijk inwoners de verplaatsing naar Sijsele kunnen maken. Voor wie dat echt niet mogelijk is zal ervoor gezorgd worden dat de vaccinatie in de eigen gemeente, mogelijks door de huisarts, kan gebeuren.

Reacties gesloten