Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Niemand wist waar de sjorbalkjes van de Gidsen waren

Dankzij de solidariteit van andere jeugdbewegingen en de steun van Rotary Club Maldegem konden de Maldegemse Gidsen donderdag hun kamp in Opoeteren toch opzetten.

Voor de leiding van de Maldegemse Gidsen begon het kamp waar ze zo naar uit hadden gekeken in mineur: toen zij woensdagavond naar het gemeentelijk depot trokken om hun kampmateriaal op de vrachtwagen te laden, stelden zij vast dat er bij hun materiaal een honderdtal kleine sjorpaaltjes ontbraken. Niemand wist waar ze naar toe waren.

Omdat ze zelf over te weinig opslagruimte beschikken mogen de Maldegemse jeugdbewegingen al jaren hun kampmateriaal opslaan in het gemeentelijk depot in de Bloemestraat.

De Maldegemse Gidsen bivakkeren dit jaar van 1 tot en met 11 juli in Opoeteren (Maaseik).

Verdwenen
Woensdagavond trok de leiding naar het gemeentelijk depot om er hun kampmateriaal op de vrachtwagen te laden. Ze kregen daarbij hulp van een gemeentelijke heftruck. Bij het overschouwen van hun kampmateriaal stelden ze tot hun verrassing vast dat meer dan 100 kleine sjorpaaltjes verdwenen waren.

“Die paaltjes zijn voor ons zeer belangrijk bij het opstellen van ons kamp. Wij gebruiken de paaltjes voor het maken van slaapplaatsen, tafels, vlaggenmasten en beveiliging van onze tenten. De grote sjorpalen, die allemaal met een fluorescerende stift gemarkeerd zijn, lagen wel nog op hun plaats”, vertelde hoofdleidster Bo Van Durme.

Solidariteit
Er werd overal in het depot gekeken, maar nergens waren de paaltjes te vinden. Er werden enkele telefoontjes gepleegd maar ook die brachten de paaltjes niet terug.

Dat de solidariteit tussen de jeugdbewegingen groot is bleek onmiddellijk. Chiro Vanoes stelde zijn sjorpaaltjes ter beschikking van de Gidsen en ook oud-leden boden logistieke hulp aan. Ook een jeugdbeweging uit Ternat stelde donderdag paaltjes ter beschikking. Rotary Club Maldegem, die ook van de problemen had gehoord, bood financiële steun aan.

“Wij zijn ondertussen op onze bivakplaats geïnstalleerd en het kamp kan normaal doorgaan. Eens terug in Maldegem gaan wij in overleg met de gemeente”, liet hoofdleidster Van Durme ons vrijdagmiddag weten.

Oplossing
Schepen van jeugd Glenn Longeville (Open VLD) had al evenmin een verklaring voor het verdwijnen van de sjorpaaltjes: “Onze waarnemend directeur onderzoekt met de technische dienst de verdwijning van de paaltjes. Zij moeten nagaan of het om een menselijke (personeels-) fout gaat of om iets anders.

Wij hebben al contact gehad met de leiding van de Gidsen. Wij kennen de maten van de sjorpaaltjes en hebben al nieuwe besteld. Wij willen er absoluut voor zorgen dat alle Maldegemse jeugdbewegingen met een complete kampuitrusting van hun kamp kunnen genieten”, klonk het bij schepen Longeville.

Reacties gesloten