Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Nog enkele maanden geen erediensten in de St. Adrianuskerk

Door werken aan de centrale verwarming, de elektriciteit en de brandbeveiliging zullen er de komende maanden geen erediensten kunnen plaatsvinden in de Adegemse kerk.

Op 11 januari ging de St. Adrianuskerk gedeeltelijk dicht omdat de firma De Nys aan de renovatiewerken van de ventilatieschachten van de centrale verwarming begon. Daar bleef maar water in komen. Het dichten van die schachten zou tussen de vier en de acht weken duren.

De kerkfabriek maakt van de gelegenheid gebruik om ook ingrijpende werken te laten uitvoeren aan de elektrische leidingen in de kerk en om een brandbeveiliging te installeren. Deze laatste twee werken naderen hun voltooiing

Uitdrogen
Binnen de voorziene periode werd een nieuwe laag beton aangebracht aan de wanden van de ventilatieschachten. Die nieuwe laag moet nu uitdrogen. Daarvoor rekent de firma op 8 tot 10 weken. Na die periode kan de firma de verbinding tussen de betonvloer en de zijwanden aanleggen. Ook die verbinding moet nog een viertal weken indrogen.

Geen erediensten
Sinds 11 januari kregen alle erediensten die normaal in de Adegemse kerk zouden doorgaan hun uitvoering in de Maldegemse kerk.

De eerste fase van de werken aan de ventilatieschachten zijn achter de rug maar ook tijdens de uitdrogingsperiode en de aanleg van de verbinding tussen de vloer en de zijwanden mag de centrale verwarming nog niet werken. Het gevaar dat de betonvakken zouden barsten is daarvoor te groot.

Pastoor Luc Mertens, die gehoopt had om vanaf april opnieuw erediensten in de Adegemse kerk op te dragen, kan niet anders dan de erediensten die tot en met mei in Adegem gepland waren nog te verschuiven naar Maldegem.

Reacties gesloten