Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Openbare toiletten in gemeentehuis

Sedert deze week zijn de toiletten in het Maldegemse gemeentehuis dagelijks tot 19 uur bereikbaar voor het publiek. De vernieuwde toiletten zijn via de Marktstraat ook vlot bereikbaar voor mensen met een beperking.

Maldegem had al langer de intentie om nieuwe openbare toiletten te installeren in het centrum, ter vervanging van de vervuilde toiletten in het St.-Annapark.  Het vorige bestuur zag die nieuwe toiletten in het gerenoveerde St.-Annakasteel, maar die plannen werden opgeborgen.

“De coronacrisis met de langdurige sluiting van de horecazaken heeft ons er extra op gewezen dat wij in het centrum nood hadden aan extra deftige openbare toiletten. Wij hebben ervoor gekozen om de toiletten in het gemeentehuis aan te passen, zodat ze ook buiten de kantooruren bereikbaar zijn voor het publiek.

Tijdens de proefperiode zullen de toiletten dagelijks via de Marktstraat bereikbaar zijn tussen 8 uur en 19 uur”, legde schepen Jason Van Landschoot (Open VLD) uit.

Draaideuren
Om de toiletten gemakkelijk bereikbaar te maken voor mensen met een beperking werd ervoor gekozen om zowel van de deur van het gemeentehuis in de Marktstraat als de deur van de toiletruimte een draaideur te maken die door een druk op een knop kan geopend worden en automatisch sluit.

In de toiletruimte is er een knop voorzien om de ruimte tijdens een bezoek af te sluiten.  In de gang geeft een rood licht dan aan dat het toilet bezet is.

Het kuisen van de toiletten zal door het onderhoudsteam van de gemeente gebeuren. Schepen Marleen Van den Bussche (De Merlaan) rekent op de burgerzin van de bevolking om de openbare toiletten proper te houden.

Reacties gesloten