Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Over VK Adegem wordt niet meer gesproken

De terreinen van VK Adegem liggen er verlaten bij. Bij de fusie met KSK Maldegem was er aanvankelijk nog sprake van dat de Adegemse jeugdploegen verder op de terreinen in de Waleweg zouden spelen. Nu staat de inrit naar de parking van het terrein afgesloten als werfzone.

Een beetje vroeger dan verwacht lekte eind 2021 uit dat er fusiegesprekken werden gevoerd tussen de top van de besturen van KSK Maldegem en VK Adegem. Om er zeker van te zijn dat na een eventuele fusie de Adegemse jeugdploegen nog enkele jaren in Adegem zouden blijven voetballen, kocht de gemeente de terreinen van VK Adegem aan.

Werfzone
Hoewel VK Adegem zich in 2de provinciale kon handhaven ging de fusie na het seizoen 2021-2022 toch door. Als we nu naar de opstelling van het eerste elftal van de fusieploeg kijken, dan vinden wij daar weinig spelers in terug die van VK Adegem zijn overgekomen.

Wij trokken zaterdag naar de terreinen van VK Adegem om er jeugdwedstrijden te volgen. Toen wij aan de parking van de terreinen kwamen stonden we voor een hek met daarbij de aankondiging “werfzone”. Een deel van de afsluiting rond het A-terrein is al afgebroken.

Een locatie
Burgemeester Koenraad De Ceuninck (CD&V) bevestigde ons dat er na overleg met het bestuur van de fusieploeg was overeengekomen dat alle trainingen en wedstrijden van alle ploegen op het terrein in Maldegem zouden gebeuren. De terreinen in Adegem die eigendom zijn van de gemeente zouden dan onmiddellijk vrij zijn. Voor de fusieploeg was dat ook praktisch de beste oplossing.

Na een wat moeizame start is het eerste elftal van de fusieploeg de laatste weken toch aan een opmars begonnen die KSVK Maldegem uit de gevarenzone heeft gebracht.

Toekomst
Om VK Adegem toekomstzekerheid te geven had de gemeente destijds de terreinen die volgens het gewestplan een woonuitbreidingszone waren, laten wijzigen in een recreatiezone.

Nu de terreinen door de club niet meer gebruikt worden, kan de gemeente er weer over beschikken. “Wij hebben niet onmiddellijk plannen met de vrijgekomen terreinen. Eerst moeten wij de bestemming van de gronden opnieuw laten wijzigen. Dat kan enkele maanden in beslag nemen.

Er zijn nu al firma’s en besturen die interesse getoond hebben voor de terreinen als die opnieuw als woonuitbreidingszone worden ingekleurd in het gewestplan. Over de bestemming van de terreinen zullen wij pas een beslissing nemen als de gronden van bestemming zijn gewijzigd”, liet burgemeester De Ceuninck nog weten.