Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Personeelsuitbreiding bij IML Verstraete

In de loop de jaren is de firma Verstraete al fors uitgebreid op het industrieterrein in Adegem.

Terwijl er momenteel bij veel firma’s sprake is van inkrimping van het personeelsbestand gaat IML Verstraete op het industrieterrein op zoek naar 45 extra werknemers met een technische bagage. De firma staat in voor de opleiding van de nieuwkomers.

Toen drukkerij Verstraete uit Ursel wou uitbreiden en verplicht was om naar een nieuwe vestigingsplaats uit te kijken voerde toenmalig schepen van industrie Remi De Jaeger (CD&V) gesprekken met de firma om haar naar het Maldegems industrieterrein te krijgen.

Omdat de firma volgens het schepencollege te veel grond vroeg voor een tewerkstelling van minder dan 100 personeelsleden werd er getwijfeld om industriegrond aan de drukkerij te verkopen. Gelukkig heeft toenmalig schepen De Jaeger zijn collega’s toch kunnen overtuigen: de firma, die ondertussen Verstraete IML (In Mould Labels) heet, is nu met zijn 600 personeelsleden de grootste werkgever van Maldegem en er is nog personeelsuitbreiding op komst.

Wereldleider
Personeel dat op de hoogte is van de modernste technieken en de meest geavanceerde machines is nodig om als firma tot de wereldtop te blijven behoren.

De firma heeft zich gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van etiketten (in mould labels) die in de verpakking van onder meer voedingsproducten gebrand worden. Verstraete IML is inmiddels uitgegroeid tot de wereldleider in zijn branche. Om aan de top te blijven blijft de firma investeren in zijn personeel en infrastructuur.

Aanwervingen
Omdat er ook in crisisperioden verpakkingen nodig zijn, heeft de coronacrisis geen negatieve invloed gehad op het bedrijf: de firma heeft niet stilgelegen en er werd dag en nacht verder gewerkt.

De groei die er al jaren voor de coronacrisis was, is in maart niet stilgevallen, maar zet zich verder door.

Voor de verschillende schakels in het productieproces is Verstraete IML op zoek naar 45 mensen. Ervaring in de wereld van het drukken is een pluspunt, maar geen noodzaak: de firma staat in voor de opleiding van haar personeel.

Reacties gesloten