Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Premier De Croo te gast bij E-Crane in Adegem

Voor CEO Lieven Bauwens en het personeel van E-Crane is het bezoek van premier Alexander De Croo een blijk van waardering van de regering voor de inspanningen die het bedrijf levert om aan de wereldtop te blijven in zijn genre.

Het is opmerkelijk dat er in onze gemeente nog veel mensen zijn die niet weten dat in het bedrijf E-Crane in de Koekoeklaan kranen worden gemaakt die hun weg vinden naar havens en staalfabrieken in alle hoeken van de wereld.

Vrijdagnamiddag was premier De Croo te gast bij E-Crane. Tijdens de rondleiding in het bedrijf vernam de premier van CEO Lieven Bauwens dat er in de hoofdzetel in Adegem een zestigtal mensen werken. Zij zijn verantwoordelijk voor de productontwikkeling, de aankoop van de materialen, de opbouw en het testen van de kranen.

Naast de hoofdzetel Adegem heeft E-Crane ook nog vestigingen in Polen, Nederland, Indonesië, Amerika, Argentinië, Bangladesh en Brazilië.

“Het grootste deel van ons personeel werkt in Polen, maar de hoofdzetel blijft in Adegem omdat wij bij problemen met een van onze kranen ergens in de wereld iemand van ons bedrijf naar daar moeten sturen. De Polen hebben minstens even goede vakmensen, maar ons personeel hier heeft naast zijn technische kennis ook een betere kennis van verschillende talen”, legde CEO Bauwens uit.

Omdat de premier zoveel belangstelling had voor de assemblage van kranen duurde de leerzame rondleiding iets langer dan gepland.

Regeltjes
Voordat de premier aan zijn rondleiding in het bedrijf begon was er een kort overleg met de directie van E-Crane en met Jos Vermeulen van UNIZO Oost-Vlaanderen.

CEO Bauwens maakte van dit overleg gebruik om de premier te wijzen op de vele regeltjes waaraan onze bedrijven in vergelijking met bedrijven in veel andere landen moeten voldoen om de nodige vergunningen te krijgen.

“Wij moeten om al die regeltjes op te volgen een personeelslid inzetten. Een kleine zelfstandige die hetzelfde probleem heeft kan dat niet”, benadrukte CEO Bauwens.

De CEO heeft vertrouwen in de toekomst: “Wij willen ook in Adegem verder uitbreiden, maar het wordt steeds moeilijker om het juiste personeel te vinden”, klonk het bij het afscheid van de premier.