Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Problemen in ’t Broekelken

Dat klein strookje beton in ’t Broekelken is al tweemaal hersteld, maar het ligt er opnieuw zeer slecht bij.

Net als in veel andere straten in onze gemeente wordt er ook in ’t Broekelken in Adegem door de inwoners geklaagd dat er in hun straat veel te snel wordt gereden. Zij hebben dan ook zelf al maatregelen genomen om de automobilisten erop te wijzen dat ze hun snelheid moeten aanpassen.

De overdreven snelheid is niet het enge probleem waarover er in ‘t Broekelken wordt geklaagd: dat de skeeler die vorige week door ‘t Broekelken reed overeind kon blijven toen hij op zijn wieltjes over een beschadigd stuk beton reed was voor iedereen die het zag gebeuren een raadsel. Dat stukje van het wegdek is al tweemaal hersteld, maar er duikt telkens opnieuw snel schade op.

Bij de niet-werkende openbare verlichting werd een noodverlichting geplaatst

Er zijn in ’t Broekelken ook al maandenlang (sedert oktober 2020) problemen met de openbare verlichting. Een lichtpunt laat het al maanden afweten. Dat werd al meermaals via verschillende kanalen gemeld. Ook gemeenteraadslid Boudewijn De Schepper (CD&V) heeft de afgelopen maanden het probleem meermaals aangekaart.

Omdat er maar geen schot in de zaak komt hebben de inwoners nu met led-lampjes zelf voor wat extra licht in hun straat gezorgd.

Reacties gesloten