Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Raf Pauwels stapte uit de gemeenteraad

Raf Pauwels had meer verwacht van zijn deelname aan het beleid.

Niet via het secretariaat van Open VLD maar via het verslag van de gemeenteraadszitting van oktober vernamen wij dat Raf Pauwels (Open VLD) ontslag heeft genomen uit de gemeenteraad. Werkdruk en teleurstelling in de gemeentepolitiek zijn de oorzaken van zijn ontslag.

Tijdens de gemeenteraadverkiezingen van oktober 2018 werd Raf Pauwels met 636 voorkeurstemmen verkozen op de lijst van Open VLD.

Begin januari 2019 begon Raf enthousiast aan zijn mandaat van gemeenteraadslid. Net geen twee jaar later heeft hij echter zijn mandaat teruggegeven.

Afgelopen week gaf Raf ons zelf tekst en uitleg bij zijn ontslag uit de gemeenteraad: “Ik was ervan overtuigd dat ik als raadslid van de meerderheid mijn inbreng zou hebben bij het bepalen van het nieuwe beleid. Ik was dan ook bereid om daar de nodige tijd in te steken.

Enerzijds zijn door de coronacrisis mijn werkomstandigheden gewijzigd, waardoor ik daar meer tijd moet voor vrijmaken. Daarnaast werd het me steeds duidelijker dat je als gewoon raadslid van de meerderheid weinig of geen inbreng in het beleid hebt. Ik heb het idee van de kleine vuilniszakken gelanceerd, maar naam is nooit met dat voorstel in verband gebracht.

Tijdens de bijna twee jaar dat ik gemeenteraadslid was heb ik veel bijgeleerd over de werking van een gemeente. Ik heb ook ervaren dat verschillende politici uit alle partijen zich tijdens de raadszitting gedragen als kleine kinderen en humeurig worden als zij hun zin niet krijgen.

Als lid van de meerderheid moet je soms beslissingen steunen waar je niet volledig achterstaat. Op een bepaald moment ben ik mij beginnen afvragen wat ik eigenlijk in de gemeenteraad zit te doen. Hoe meer ik mij die vraag stelde, hoe meer ik overwoog om eruit te stappen. In oktober heb ik dan de knoop doorgehakt”, legde Raf uit.

Voor hem is de gemeentepolitiek een afgesloten hoofdstuk.

Reacties gesloten