Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Recon Bouw en Bouwbedrijf Wienen bundelen de krachten

Benedict en Wim Huys tekenden samen met Jean Paul en Rudi Wienen de samenwerkingsovereenkomst tussen Recon Bouw uit Adegem en Bouwbedrijf Wienen uit Zutendaal.

Sedert begin februari vormen Recon Bouw uit Adegem en Bouwbedrijf Wienen uit Zutendaal, die beiden hun naam houden, één geheel. Beide familiebedrijven zijn actief in de totaalbouw. Terwijl Recon Bouw vooral actief is in Oost- en West-Vlaanderen, zijn Vlaams-Brabant, Antwerpen en Limburg het werkterrein van Bouwbedrijf Wienen.

Het bedrijf in de Oude Weg in Adegem stelt 95 mensen te werk en Bouwbedrijf Wienen telt 45 werknemers.
In het verleden hebben beide bedrijven elkaar voor bepaalde projecten beconcurreerd. Door hun samenwerkingsovereenkomst is gans Vlaanderen nu hun gezamenlijk werkterrein.

GROEP

Terwijl Bouwbedrijf Wienen een sterk familiebedrijf is dat voor de toekomst geen opvolging ziet, maakt Recon Bouw deel uit van de Recon Groep. Recon Bouw is nog altijd in volle uitbreiding.

Zo zullen de gerenoveerde en uitgebreide burelen van Recon Bouw er over enkele maanden uitzien.

“In 1985 zijn wij als klein familiebedrijf begonnen met een cleaning Recon bedrijf dat zich specialiseerde in het herstellen van gebouwen die door water, rook of andere oorzaken schade hadden opgelopen. Dat bedrijfje is nu Recon Damage Solutions geworden dat nog altijd een afdeling heeft in Adegem en zich niet langer beperkt tot enkel het herstellen van gebouwen.

Naast het Cleaning bedrijf hebben wij in de loop der jaren ook Recon Bouw, Bouwpromotor Ascot en schoonmaakbedrijf Cleandienst opgestart. De Recon Groep bezorgt meer dan 700 mensen werk” vertelde Benedict Huys.

SCHAALVERGROTING

De samenwerkingsovereenkomst tussen Recon Bouw en Bouwbedrijf Wienen is er niet toevallig gekomen. “Sedert de oprichting kent Recon Bouw nog steeds een stijgende groeicurve. Wij zochten dan ook naar mogelijkheden om ons marktaandeel uit te breiden. Via een bedrijfsmakelaar zijn wij in contact gekomen met Bouwbedrijf Wienen.

Dat familiebedrijf wou voorkomen dat het bedrijf zou ophouden te bestaan als de huidige leiders een punt achter hun loopbaan zetten. Uit de onderhandelingen bleek al snel dat wij wat bedrijfspolitiek betreft op dezelfde golflengte zaten. Een doorgedreven samenwerking zou voor ons de ideale schaalvergroting zijn. De onderhandelingen hebben op een relatief korte termijn tot een samenwerkingsovereenkomst geleid” legde Benedict Huys uit.

Het kloppend hart van de samenwerking zit in Adegem maar er blijft een administratieve antenne in Zutendaal. De twee bedrijven samen zijn jaarlijks goed voor minsten 550 wooneenheden. In de Oude Weg in Adegem hopen zij over enkele maanden hun gerenoveerde en uitgebreide gebouwen in gebruik te kunnen nemen.

Reacties gesloten