Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Reikt Maldegem KVK Adegem een oplossing aan?

Omdat er te veel kosten zijn aan de accommodatie en de eigenaar van de terreinen andere plannen heeft met de gronden is de toekomst van KVK Adegem op zijn huidige terreinen onzeker.

Omdat het voor een provinciale voetbalploeg onmogelijk is om alleen en met eigen middelen een nieuwe locatie te realiseren wil de gemeente Maldegem de Adegemse voetbalploeg helpen bij de verzekering van zijn toekomst.

Toen in 2019 het nieuwe gemeentebestuur geïnstalleerd was gingen ook de voetbalploegen met hun noden aankloppen bij het schepencollege. Het was voor het nieuwe schepencollege meteen duidelijk dat alle ploegen wel iets (veel) nodig hadden.

“Wij waren van oordeel dat wij de problemen niet per ploeg maar collectief moesten aanpakken. Daarom hebben wij een professor van de RUG onder de arm genomen. Die is in gesprek gegaan me de verschillende ploegen en heeft alle problemen in kaart gebracht. Zijn werk is af. Het is nu aan ons om de ploegen oplossingen aan te reiken”, legde burgemeester Bart Van Hulle (Open VLD) uit.

Prioriteiten
Na het lezen van het eindverslag van de professor is de overtuiging van het schepencollege dat vijf ploegen in de provinciale competitie voor een gemeente als Maldegem te veel en te duur is.

“Er zal samenwerking moeten komen tussen de ploegen. Na het overlopen van de problemen die op een oplossing wachten hebben wij prioriteiten gesteld.

Het grootste en nijpendste probleem zit bij KVK Adegem: er zijn zware kosten aan de accommodatie en de eigenaar van het terrein wil de grond verkopen. Noch de gemeente noch de ploeg is bereid om de gevraagde prijs te betalen. Daarom moet er naar een andere oplossing worden gezocht.

Ook VK Akkers Middelburg kan volgens ons niet op zijn huidige locatie blijven spelen. Ook daarvoor moet er een oplossing komen.

Het is de bedoeling dat wij tegen het einde van dit jaar voorstellen klaar hebben waarmee wij naar buiten kunnen komen”, besloot de burgemeester het gesprek.

Over de richting waarin die oplossingen gaan wou de burgemeester nog niets kwijt.

1 reactie op “Reikt Maldegem KVK Adegem een oplossing aan?

  1. Marc De Schinkel
    10 juni 2020 om 09:39

    Waarom niet dromen van “een grote ploeg” in Maldegem en ook “een kleinere ploeg”. Dit kan alleen verwezenlijkt worden door enkele weloverwogen fusies. Dat alle ploegen in onze gemeente door de COVID19 crisis in financiële en sportieve problemen komen, of zullen komen, laat ons niet het beste verhopen, supporters zullen afhaken, sponsors zullen niet zo happig meer zijn om met centen te gooien enz. Waren het geen mooie tijden met KSK Maldegem in Derde nationale, enige tijd terug en ook met VK Adegem in Eerste provinciale, vorig seizoen. Waarom er niet naar streven om op termijn opnieuw een ploeg in de nationale reeksen te zien spelen. Het zou zeker meer uitstraling geven aan onze gemeente op voetbalgebied. Hoe dit moet gebeuren laten we beter over aan personen die daarvoor beter geplaatst zijn