Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Rosina en Romain vierden hun diamanten huwelijksjubileum

Samen met hun familie werden Rosina Braet en Romain De Prest ter gelegenheid van hun diamanten huwelijksjubileum in het Maldegemse gemeentehuis ontvangen.

Rosina Braet en haar echtgenoot Romain De Prest straalden toen zij zaterdag ter gelegenheid van hun diamanten huwelijksjubileum door schepen van burgerlijke stand Rudi De Smet en schepen Nicole Maenhout samen met hun familie in het gemeentehuis werden ontvangen.

Rosina zag in mei 1938 het levenslicht in haar ouderlijke woning in de Loskaai in Adegem. Zolang het gezin in Adegem woonde ging zij naar Balgerhoeke naar school. Toen de familie naar Maldegem verhuisde volgde ze les bij de Zusters Maricolen.

Nadat ze de school achter zich had gelaten begon ze te werken in een spinnerij in Gent. Na enkele tijd ruilde zij de spinnerij in Gent voor een baan bij Philips in Brugge, waar ze bleef werken tot bij de geboorte van hun oudste dochter.

Romain werd in mei 1936 in zijn ouderlijke woning in Knesselare geboren. Na de lagere school werkte hij eerst bij landbouwers, om daarna in Dendermonde bij de firma Merckx aan de slag te gaan als kabellegger.

Schepen De Smet overhandigde het diamanten paar het gemeentelijk geschenk.

Rosina en Romain leerden elkaar kennen tijdens een van de tuinfeesten waarvoor Maldegem gekend was. Op 27 oktober trouwden ze voor de wet in Adegem en twee dagen later stonden zij voor de pastoor in Balgerhoeke.

Romain veranderde niet alleen van burgerlijke stand maar ook van werkgever: hij begon in het bedrijf waar ook zijn echtgenote werkte. Naast het werk in het bedrijf reed hij ook nog met de bus die het werkvolk van en naar het bedrijf bracht. Hij bleef daar werken tot hij in 1989 met brugpensioen ging.

Het diamanten paar kreeg twee dochters en is trots op hun vier kleinkinderen en een achterkleinkind.

De belangrijkste hobby van Rosina en Romain was dansen. Zij hebben veel dansclubs bezocht, tot zij het dansen moesten opgeven. Zij bleven wel kiezen voor beweging en sloten zich aan bij een wandelclub in Bentille. De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat er ook minder gewandeld werd.

Rosina en Romain genieten van de kleine dingen van het leven zoals gezellig ergens iets gaan drinken. Zij hopen nog vele jaren samen met hun familie van het leven te kunnen genieten.

Reacties gesloten