Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Toast literair gaat digitaal

Dit jaar beleven literatuurliefhebbers “toast literair” van in hun eigen bubbel.

Al 10 jaar lang organiseert het Davidsfonds jaarlijks in januari in verschillende afdelingen van Vlaanderen en Brussel een literaire brunch waarop een schrijver of dichter met zijn publiek in gesprek gaat. Voor die brunch slaan de afdelingen van Adegem en Maldegem de handen in elkaar.

Omdat mensen samenbrengen door de coronacrisis niet kan hebben DF Adegem en Maldegem voor een digitaal alternatief gezorgd: op zondag 24 januari gaan zij, net zoals “LangZullenWeLezen”, het boekenplatform van de VRT, samen met literatuurliefhebbers op zoek naar de beste boeken van 2020.

Wie deelnam kreeg als aanzet een lijst toegestuurd met leestips die Davidsfondsleesgroep “Leeswijzer” en de bestuursleden van de beide Davidsfondsafdelingen bijeenbrachten. Aan de ontbijttafel of tijdens het zondags aperitief konden de deelnemers via [email protected] hun mening kwijt over het aanbod of zelf een eigen aanrader als leessuggestie aanreiken.

Auteursfilmpjes
Voor cultuurliefhebbers die liever zelf bepaalden op welk moment ze literatuur beleefden, was er het hele weekend een platform met auteursfilmpjes beschikbaar. Dimitri Leue liet je mee snuisteren in zijn boekenkast, Wim Helsen las een gedicht voor, Stefan Hertmans vertelde over zijn boek “De opgang” en Jeroen Olyslaegers lichtte zijn nieuwste boek “Wildevrouw” toe.

Reacties gesloten