Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Tweede leerjaar in quarantaine

Iedereen begon enthousiast aan het nieuwe schooljaar. De maatregelen waren in die zin versoepeld dat er weer op een normale manier les kon gegeven worden en zelfs de mondmaskers mochten afblijven. Maar het heeft niet lang geduurd voor het coronavirus liet voelen dat er met hem nog altijd rekening moet gehouden worden.

Net voor de leerlingen van de VBS De Papaver maandag naar de klas kwamen kreeg de juffrouw van het tweede leerjaar het bericht van haar huisarts dat zij een positieve coronatest had afgelegd. Het virus werd haar overgedragen door haar dochter, die teruggekeerd was van een kamp.

Bij directeur Annelies Lammertyn ging de alarmbel rinkelen. Zij haalde zich de jongste aanpassing van de coronaregels voor de geest en begon de ouders en grootouders te verwittigen dat zij de leerlingen van het tweede jaar wegens het gevaar voor besmetting moesten komen ophalen.

De kinderen moeten de ganse week thuisblijven en vrijdag werden ze getest. Van die tests zal afhangen of de kinderen volgende week opnieuw naar school kunnen.

Deze gebeurtenis zette bij De Papaver een domper op het enthousiasme van het begin van het nieuwe schooljaar. In een mum van tijd werd in de school alles in gereedheid gebracht zodat de leerlingen van het tweede leerjaar deze week een aantal uren in de voor- en namiddag online les konden krijgen.

Reacties gesloten