Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Ukkie Pukkie verhuist naar de Zandakkers

Een beetje vroeger dan voorzien verscheen in Vrij Maldegem het bericht dat Ukkie Pukkie verhuist van Adegem Dorp naar het IBO op de Zandakkers.
Dat bericht is ondertussen bevestigd met een persbericht door de gemeente.

Vorige week kondigden wij al aan dat het Maldegemse schepencollege dringend op zoek was naar een nieuwe locatie voor zijn kinderopvangdienst Ukkie Pukkie. De afdeling in Adegem Dorp had immers een onvoldoende gekregen op haar veiligheidsrapport.

Omdat de eerste drie alternatieven die door het schepencollege naar voor werden geschoven niet haalbaar bleken heeft het schepencollege de knoop doorgehakt: Ukkie Pukkie Adegem verhuist naar de gebouwen van de Buitenschoolse Opvang (IBO) in de Zandakkers.

Er moeten aan het gebouw wel een aantal aanpassingen gebeuren. De buitenschoolse opvang zal verhuizen naar de eerste verdiepingen. Het is de bedoeling dat de aanpassingswerken de komende weken worden uitgevoerd.

Problemen
Het schepencollege heeft nu wel een oplossing voor Ukkie Pukkie, maar zit nu met andere problemen. In het gebouw van de Zandakkers hebben nu nog enkele verenigingen hun thuisbasis. Behalve een telefoontje van de gemeentelijke diensten hebben die nog geen nieuws ontvangen.

Bij de muziekmaatschappij “De Verenigde Vrienden Adegem” was men verrast door het telefoontje over een verhuis : de VVA heeft een paar weken terug nog het huurcontract voor haar lokaal ondertekend.

Over mogelijke alternatieven voor de muziekmaatschappij hebben zij nog niets gehoord. Voor er aan de aanpassingswerken wordt begonnen zal er ook nog een oplossing moeten komen voor het opbergen van het materiaal van de maatschappij.

Reacties gesloten