Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Vier cyclocrossers uit Maldegem op EK Drenthe

Volgend weekend wordt in het Nederlandse Drenthe het Europees kampioenschap Cyclocross betwist. België neemt in de verschillende categorieën met een team aan de wedstrijden deel. Onze gemeente is op dat EK maar liefst met 4 deelnemers aanwezig. Emiel Verstrynge, die nationaal en internationaal zijn strepen al heeft verdiend, komt uit bij de beloften. Bij de heren juniores verschijnen Kay De Bruyckere en Senne Bauwens aan de start en bij de junioren Dames is Xenna De Bruyckere van de partij.

Wij waren even op bezoek bij de familie De Bruyckere in Kleit
Kay (17j) die momenteel schoolloopt in Ten Doorn in Eeklo was amper 8 toen hij voor het eerst aan een wielerwedstrijd deelnam. Een jaar later nam hij ook deel aan cyclocrosswedstrijden. Nu combineert hij nog altijd de 2 disciplines en is ook actief in het mountainbiken.

Sporten en studeren lukt hem nog altijd goed. In de toekomst wil zij zeker verder in h cyclocrossen en het koersen op de weg. Vorige jaar heeft Kay, die getraind wordt door Dominic De Caluwé, door corona maar 2 wedstrijden kunnen rijden. Mountainbiken deed hij in het buienland. Dit seizoen heeft hij er al 8 cyclocrossen op zijn teller staan.

Bij zijn goede resultaten zaten ook enkele podiumplaatsen. Die resultaten hebben ervoor gezorgd dat nationaal coach Sven Van Thournout hem heeft opgenomen in zijn selectie voor het EK in Drenthe.

Voor Xenna kwam haar selectie voor het EK als een verrassing. Ook zij loopt school in Ten Doorn in Eeklo. Een jaar na haar broer is zij met het wielrennen begonnen. Sport en studies combineren vindt zij soms moeilijk maar ze haalt in beide richtingen goede cijfers. Bij de meisjes worden enkel de kampioenschappen in een aparte reeks gereden, in de andere wedstrijd moeten zij uitkomen bij de eliterenners. Zij rijden maar 30 minuten maar worden als ze te ver verachterd zijn uit de wedstrijd genomen. Ook zij kon vorig seizoen maar een paar wedstrijden rijden. Dit seizoen staan er meer wedstrijden op het seizoen en kan zij de concurrentie met haar leeftijdsgenoten aan.

In België staat het cyclocrossen bij de meisjes nog in de kinderschoenen. De grootste concurrentie komt bij hen dan ook uit het buitenland. Het sportieve gezin De Bruyckere trekt volgend weekend met goed sportieve ambities naar Nederland.

1 comment for “Vier cyclocrossers uit Maldegem op EK Drenthe

  1. Maurice Van Den Bossche
    31 oktober 2021 om 11:02

    Fantastisch dat broer en zus voor zo n successen zorgen. Wij als inwoners van Adegem zijn trots dat zulke jonge mensen voor mooie resultaten zorgen en zo onze gemeente mede op de kaart zetten in sportief Vlaanderen. Wij weten ook dat ze daarvoor hard moeten trainen en veel moeten laten.
    Dank jullie wel daarvoor. Nog heel veel succes alle 2. Wij blijven jullie volgen. Familie Van Den Bossche.