Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Vrij Maldegem gratis in alle brievenbussen

Of je het nu wil of niet: het Vrij Maldegem valt vanaf nu iedere week gratis in de brievenbus bij alle inwoners van Maldegem! Het weekblad is nu het officieel informatieblad van de gemeente.

Het was nog in de tijd van burgemeester Jean Rotsart de Hertaing dat Maldegem zijn gemeentelijk informatieblad invoerde. Aanvankelijk verscheen het om het kwartaal en later het maandelijks. Het is in de loop der jaren enkele malen van formaat en lay-out veranderd.

Vorig jaar na de verlofperiode lekte uit dat de meerderheid af wou van het maandelijks gemeentelijk magazine en het wou vervangen door een wekelijks informatieblad dat iedere week bij alle inwoners van Maldegem in de brievenbus viel. Het schepencollege legde contacten met een aantal uitgevers om met een van hen in zee te gaan.

Politiek neutraal
Eind vorig jaar werd een samenwerkingsakkoord bereikt met drukkerij Van Hoestenberghe uit Maldegem, de uitgever van het Vrij Maldegem.

Het is een overeenkomst voor de komende 4 jaar, de titel van het weekblad blijft Vrij Maldegem maar sinds deze week staat de gemeente in voor de bedeling van het weekblad.

Voor de verenigingen verandert er weinig: zij zullen zoals vroeger in Vrij Maldegem kunnen berichten over hun activiteiten.

In het samenwerkingsakkoord staat wel uitdrukkelijk vermeld dat het weekblad politiek neutraal moet zijn. Daardoor zullen de klassieke verslagen van de gemeenteraad en gesprekken met schepenen en raadsleden niet meer kunnen. Alle berichten die de gemeente aan haar burgers kwijt wil zullen wel terug te vinden zijn in Vrij Maldegem.

Reacties gesloten