Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Wegbermen kapotgereden

De wegbermen in de Gentweg liggen er belabberd bij.

Tijdens de gemeenteraadszitting van donderdagavond werd op verzoek van Dino Lateste (Groen) een aantal foto’s van de wegbermen in de Gentweg in Adegem besproken.

Door de werken die momenteel door de maatschappijen die instaan voor nutsleidingen in de Verbranden Bos en de Kallestraat worden uitgevoerd, worden het Blekkersgat en de Gentweg veel meer dan anders gebruikt door mensen die van en naar het industrieterrein moeten. Die straten zijn echter maar 3 meter breed en zeker niet geschikt voor zwaar vervoer. Als auto’s elkaar in die straten moeten kruisen, moeten zij gedeeltelijk op de wegbermen rijden. De resultaten daarvan zijn duidelijk te zien.

Tijdens de gemeenteraadszitting van donderdagavond wou Dino Lateste (Groen) van schepen van openbare werken Jason Van Landschoot (Open VLD) weten of er plannen zijn om die gehavende wegbermen te herstellen. “Wij zijn op de hoogte van het probleem en de politie onderzoekt welke maatregelen er kunnen genomen worden om het sluikverkeer langs die straten in te perken. Wij zullen nagaan hoe we de bermen het best kunnen herstellen”, stelde schepen Van Landschoot.

Op langere termijn zal het probleem zichzelf oplossen: er zijn ingrijpende renovatieweken gepland op het industrieterrein, waardoor het onder meer voor zwaar verkeer onmogelijk zal worden om nog richting Gentweg of Verbranden Bos te rijden.

1 comment for “Wegbermen kapotgereden

  1. Degrande Georges
    31 januari 2021 om 17:17

    Ik, Georges Degrande, ben dagelijks gebruiker van deze weg. Die wegbermen zijn juist voor de winter nog bijgevuld dus nu weinig problemen, maar aan het kruispunt van de Gentweg en de Pereboom waar het beekje onder stroomt is er langs de kant een zeer gevaarlijk punt, de wegberm is daar maar 30 centimeter breed en het gevaar bestaat de er geen uitwijkmogelijk is.
    Ik heb weet van 2 auto’s die daar in de beek beland zijn en je kunt ze bijna niet zien zo diep is het daar en dus eerder gevaarlijk.