Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Welke dierenbeul heeft er Stumpertje zo toegetakeld?

Na een eerste operatie werden 9 kogeltjes uit het lichaam van Stumpertje verwijderd.

Vorige week donderdag werd in de Poezenboot in Gent een zwaar toegetakelde zwerfkat binnengebracht. Omdat het beestje geen naam had en het zwaar toegetakeld was heeft Ellie De Grauwe, dierenarts en verantwoordelijke van de Poezenboot, het Stumpertje genoemd.

“Wij hebben hier al veel poezen binnengekregen die zwaargekwetst waren maar nog nooit hebben wij een kat tegengekomen die zo zwaar mishandeld werd als Stumpertje. Aan de slagen met een stok of de schoppen die ze kregen heeft, houdt zij een bekkenbreuk over.
Wij hebben driemaal röntgenfoto’s genomen van haar lichaam en nog hadden wij niet alle loden kogeltjes opgemerkt. Verder onderzoek heeft ons geleerd dat er niet minder dan 20 loden kogeltjes in het lichaam van Stumpertje werden geschoten. De aanwezigheid van dat lood zorgt ervoor dat de kat een vergiftiging kan oplopen.
Voor iemand die een dier zoiets aandoet is zelfs de naam van dierenbeul nog te goed”, merkte de dierenarts op.

Aanwijzingen
Voordat Stumpertje bij de Poezenboot werd binnengebracht moet ze al enkele dagen zwaargekwetst in de omgeving van het Stationsplein in Maldegem hebben rondgedoold.
“Wij hebben van zodra wij de ernst van de mishandelingen zagen onmiddellijk klacht neergelegd tegen onbekenden. Zowel het parket als de PZ Maldegem zijn bij het onderzoek betrokken. Dat niet alleen wij bekommerd zijn om de toekomst van Stumpertje blijkt uit de vele tips in verband met de dader die uit de omgeving van het Stationsplein in Maldegem binnenkomen. Het is duidelijk dat het net zich meer en meer sluit rond de dader”, ging dierenarts De Grauwe verder.

Operaties
Toen Stumpertje als zwerfkat bij de Poezenboot werd binnengebracht, stond zij vijandig tegenover haar nieuwe omgeving. Zij heeft ondertussen ondervonden dat zij nu in veilige handen is en vertrouwt de mensen rondom haar. Dat de revalidatie een proces van lange duur wordt staat al vast. Er werd voor die revalidatie al een steunfonds opgericht.

“Afgelopen donderdag hebben wij Stumpertje voor de eerste maal geopereerd. Om haar leven niet in gevaar te brengen hielden wij haar niet langer dan een uur onder verdoving. In die periode werden 9 van de 20 kogeltjes verwijderd. De komende dagen krijgt Stumpertje de tijd om aan te sterken. Er zullen een of mogelijks meerdere operaties nodig zijn om alle kogeltjes uit haar lichaam te verwijderen”, besloot de dierenarts haar uitleg.

Ondertussen komen er vanuit Maldegem nog steeds tips over de mogelijke dader binnen en die wijzen allemaal in dezelfde richting…

Blader door de berichten

Reacties gesloten