Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Al meer dan 700 mannen willen DNA-staal afstaan

Het DNA-onderzoek op basis van het Y-chromosoom dat dr. Sofie Claerhout heeft ontwikkeld geeft de familie Caeckaert-Vereecke nieuwe hoop dat de dader van de moord op hun dochter Ingrid na 31 jaar toch nog bekend geraakt. Om het onderzoek kans op succes te geven zijn honderden DNA stalen uit de omgeving van Ingrid nodig. Dat lijkt geen probleem te zijn.

Met haar DNA-onderzoek op basis van het Y-chromosoom kan dr. Claerhout tot meer dan 40 generaties teruggaan om een dader op te sporen. Hoe meer DNA stalen van mannen onderzocht kunnen worden, hoe groter de kans op succes is.

Oproep
Nog voordat minister Vincent Van Quickenborne (Open VLD) zijn wetswijziging om het DNA-onderzoek op basis van het Y-chromosoom te laten gebeuren klaar heeft, zijn de ouders van de vermoorde Ingrid Caeckaert al op zoek naar mannen die in het kader van het onderzoek hun DNA-staal ter beschikking willen stellen van dr. Claerhout.

Zij deden een oproep via de sociale media en die oproep is niet zonder gevolg gebleven. Reeds meer dan 700 mannen hebben hen al laten weten dat zij bereid zijn om een DNA-staal af te leveren.  Dat aantal groeit nog steeds aan.

Reacties gesloten