Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Britt Schouppe is Maldegems nieuwe Algemeen Directeur

Tijdens de gemeenteraadszitting van 2 maart legde Britt Schouppe (36) de eed af als nieuwe Algemeen Directeur van Maldegem. Zij volgt Tijs Van Vynckt op die twee jaar geleden na een conflict met het toenmalige schepencollege ontslag nam.

Nadat twee jaar terug de wegen van het Maldegemse gemeentebestuur en hun algemeen directeur Tijs Van Vynckt scheidden, werd Koen Cromheecke als waarnemend Algemeen Directeur aangesteld en kon de zoektocht naar een vervanger voor Tijs Van Vynckt beginnen.

Van de negen kandidaten die een externe jury te beoordelen kreeg werd Britt Schouppe als beste kandidaat naar voor geschoven. Zij legde afgelopen donderdag de eed af tijdens de gemeenteraadszitting.

Britt Schouppe woont met haar gezin in Knokke-Heist en is politicoloog van opleiding. Zij is momenteel als algemeen directeur aan de slag in Meulebeke. Uit haar cv blijkt dat zij ook nog ervaring heeft opgedaan als diensthoofd van de bibliotheek en Erfgoed van Knokke-Heist, als beleidsmedewerker in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement, als coördinator Europese projecten bij UNIZO en in het onderwijs.

“Ik ga zeker niet uit onvrede weg in Meulebeke: mijn dagelijkse verplaatsingen zullen korter zijn en Maldegem is een grotere gemeente. Ik zie het als een nieuwe uitdaging”, legde mevr. Schouppe uit.

Als hoofd van het personeel van de gemeente en van het OCMW moet zij samen met het managementteam zorgen voor de goede werking van de gemeentelijke diensten en de uitvoering van beleid. Zij vormt daarmee een brug tussen de politiek en de administratie.

“Mijn sterkste punt is organisatiebeheersing, of het herstellen van een bestaande organisatie naar een organisatie die goed draait. Op dat vlak is er in Maldegem nog wel werk aan de winkel”, voegde de nieuwe Algemeen directeur er nog aan toe.

“Wij maken er geen geheim van dat er de laatste jaren in onze gemeente nogal het een en ander gebeurd is. Om die reden hebben de afgelopen jaren een aantal belangrijke mensen uit ons personeelsbestand, waaronder Algemeen Directeur Van Vynckt, ontslag gekregen of genomen”, vulde burgemeester Koenraad De Ceuninck zijn nieuwe Algemeen Directeur aan.

Op 17 april begint Britt Schouppe aan haar nieuwe uitdaging. Tot zolang blijft Koen Cromheecke op post als waarnemend Algemeen Directeur.