Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Komen Adegemse voetbalvelden sneller vrij dan gedacht?

Als de gemeente het Bijzonder Plan van Aanleg (BPA) kan opheffen dan zullen de Adegemse voetbalvelden sneller dan voorzien hun statuut van woonuitbreidingszone terugkrijgen.
Maar een station komt er op een deel van die terreinen zeker niet…

Nu er op de terreinen van VK Adegem – die eigendom zijn van de gemeente – geen sportieve activiteiten meer gepland worden, wil de gemeente die gronden zo snel als mogelijk hun vorig statuur van woonuitbreidingszone teruggeven.

Normaal gebeurt een bestemmingswijziging van gronden door middel van een Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP). Omdat die weg enkele jaren kan aanslepen, kijkt het Maldegemse gemeentebestuur of er geen kortere weg is om zijn doel te bereiken. Daarbij wordt gedacht aan de opheffing van het BPA dat destijds werd opgemaakt om VK Adegem de zekerheid te geven dat zij de komende jaren nog op hun terreinen konden blijven spelen.

Geen station
Toen de gemeente enkele jaren terug de terreinen voor 751 000 euro kocht stelde toenmalig burgemeester Bart Van Hulle (Open VLD) voor dat een deel van de terreinen langs de spoorwegbedding mogelijks kon gebruikt worden voor de bouw van een nieuw station, als er opnieuw regelmatig treinen tussen Maldegem en Maldegem en Gent zouden rijden.