Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Lichten blijven verder gedoofd

Nu de energiecrisis een beetje is gaan liggen is er volgens raadslid Jason Van Landschoot (Open VLD) geen reden meer om nog langer de lichten in een groot aantal straten in de gemeente tussen 23 en 6 uur te doven.

Omdat onder meer door de oorlog in Oekraïne de energieprijzen de pan uitrijzen besliste gemeente Maldegem net al andere steden en gemeenten om de openbare verlichting in een aantal straten te dimmen als er LED-verlichting is, of de verlichting te doven als die met gewone lampen wordt verlicht.

Omdat de energieprijzen de laatste maanden fors gedaald zijn naar de tarieven van 2021 vindt raadslid Van Landschoot dat er voor de gemeente geen reden meer is om in sommige van de Maldegemse straten de lichten tijdens de nacht een aantal uren te doven. “De energieprijzen zijn gedaald en de klachten over onveiligheidsgevoel door de duisternis nemen gestaag toe”, argumenteerde het Open VLD raadslid tijdens de gemeenteraadszitting.

Geen klachten
De meerderheid (CD&V, N-VA en Groen) volgden de gedachtegang van de heer Van Landschoot niet: “Wij hebben vorig jaar beslist om in een aantal straten tijdelijk te dimmen of te doven. Na een jaar zullen wij de toestand evalueren. Wij houden ons aan deze beslissing. Er komen blijkbaar alleen bij de oppositie klachten binnen want op de gemeente hebben wij over de extra duisternis nog maar weinig klachten binnengekregen”, reageerde burgemeester Koenraad De Ceuninck (CD&V).