Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Canticorum zong Will Tura

Na het concert op dinsdag 7 maart ging Will Tura gewillig op de foto. Tijdens het optreden van het koor wou hij niet in het centrum van de belangstelling staan. Daarom kwam hij net voor het optreden binnen en nam hij meteen plaats tussen het publiek.

Het Adegems Gemengd koor Canticorum had het plan opgevat om ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van Will Tura een special te brengen met liedjes die de zanger de afgelopen decennia populair hebben gemaakt. De coronapandemie zorgde ervoor dat het optreden twee jaar moest worden uitgesteld.

Vorig weekend was het dan zover: er werden twee voorstellingen op zondag voorzien. Omdat er zoveel vraag was naar kaartjes werd er een derde optreden op dinsdagavond ingelast. Ook dat optreden raakte bijna uitverkocht. Het optreden op zondag viel bij sommige mensen zodanig in de smaak, dat ze op dinsdagavond voor de tweede maal het concert bijwoonden.

Koor
Zowel de leden van het koor als de mensen die naar een van de optredens kwamen, hoopten dat ook Will Tura een optreden zou bijwonen.

De zanger had dirigent Jan Wauters laten weten dat hij bij een bezoek aan Den Hoogen Pad de aandacht niet wou afleiden van het optreden van het koor. Vermoedelijk daarom is hij pas op dinsdagavond naar Adegem afgezakt om het koor aan het werk te horen. Hij kwam pas voor het begin van het optreden binnen en nam plaats in het midden van de zaal.

Op het einde van het optreden kwam hij even op het podium om samen met het koor te zingen. Hij was onder de indruk van het optreden van Canticorum en nam na het optreden ook de tijd om met de dirigent en enkele leden van het koor een praatje te slaan. 

Reacties gesloten