Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

De nieuwe plannen voor de Weide zijn klaar

Dinsdagavond worden de inwoners van de Weide in Den Hoogen Pad verwacht op de voorstelling van de plannen van hun nieuwe wegdek en rioleringsstelsel. Volgens schepen Danny Vannevel is er bij de herwerking van de plannen zoveel als mogelijk rekening gehouden met de opmerkingen van de inwoners.

In april 2013 werden de inwoners van de Weide een eerste maal uitgenodigd op de voorstelling van de plannen voor hun nieuwe straat en voor het nieuwe rioleringsstelsel. Die moeten er komen, in het kader van het Strategisch Plan Afval Water Maldegem (SPAM). Er kwamen zoveel negatieve reacties op de plannen -en later op de aangepaste plannen- dat de gemeente besloot het dossier van de Weide te verwijderen uit het project SPAM18, waarin het samen met de Verbranden Bos, de Kallestraat en de Zandakkers was ingedeeld.

Nieuw plan
Wij zijn ondertussen al jaren verder en de gemeente en Aquafin hebben de plannen herwerkt. Dinsdagavond worden die nieuwe plannen in Den Hoogen Pad aan de inwoners voorgesteld.

Tijdens die infoavond zullen de inwoners van de Weide de nieuwe constructie van hun riolering en wegdek zien. Ook de nieuwe rooilijn zal worden vastgelegd. Schepen van Openbare Werken Danny Vannevel (N-VA) is ervan overtuigd dat de inwoners van de Weide zich in de nieuwe plannen zullen kunnen vinden. Over de datum wanneer de werken zullen uitgevoerd worden werd nog geen informatie gegeven.

Reacties gesloten