Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

De Papaver sponsorloop voor het goede doel

De 2500 euro die met de sponsorloop werden opgehaald werden dit jaar geschonken aan NUV-HOP (Northern Uganda Village – Health Outreach Project)

Vrijdagnamiddag stond er bij alle leerlingen van de VBS De Papaver sport op het programma. Aan de sponsorloop die de school jaarlijks organiseert nemen alle leerlingen en leerkrachten vanaf de 3de kleuterklas deel.

Ieder jaar kiest de school een goed doel waaraan de opbrengst van de sponsorloop wordt geschonken. Dit jaar was NUV-HOP de gelukkige. Onder de vlag van dit project trekken 16 studenten geneeskunde tijdens de vakantie naar Uganda. Daar zullen zij de dokters en verpleegkundigen helpen bij het verzorgen en vaccineren van vooral kinderen.

Met de financiële steun die ze uit verschillende hoeken krijgen worden medisch materiaal en medicatie aangekocht die ze daar kunnen gebruiken. Het was Emma Peters die in Adegem de cheque in ontvangst kwam nemen.

Geen wedstrijd
Gelukkig voor De Papaver viel de aangekondigde regen er in Adegem voor de middag uit. Daardoor kon de sponsorloop, onder een soms dreigend wolkendek, zonder regen doorgaan.

“De sponsorloop is geen wedstrijd: alle klassen vanaf de 3de kleuterklas nemen er aan deel. De leerlingen lopen in groepjes van 4 of 5 leerlingen onder begeleiding van een leerkracht of ouder rondjes rond de schoolsite. De groepjes kozen voor een tempo dat ieder lid van de groep aankon”, legde directeur Annelies Lammertyn uit.

Zij was tevreden over de deelname van verschillende ouders aan de sponsorloop en over de belangstelling die er was voor het sportief gebeuren.

Nadat zij hun rondjes hadden gelopen konden de leerlingen genieten van een stukje fruit

Reacties gesloten