Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Eunice passeerde ook door Adegem

Onze fotograaf heeft zich tijdens de hevige storm niet ver buiten gewaagd: de eerste stormschade trof hij al in zijn buurt aan.

De storm Eunice heeft gebracht wat de weermannen en vrouwen voorspeld hadden: vrijdagvoormiddag heeft het fors geregend en vanaf de middag ging het ook bij ons harder waaien. Rond 16 uur bereikte de stom bij ons zijn hoogtepunt en werden snelheden tot boven de 100km/u gemeten. Hoewel er vanuit verschillende hoeken werd op aangedrongen om tijdens de storm niet buiten te komen als het niet echt nodig was, waren er toch overal mensen die voor de fun of de kick het stormweer trotseerden.

De hulpdiensten hebben vrijdagnamiddag niet lang moeten wachten op de eerste oproepen om hulp. De oproep om voor niet dringende hulpverlening het nummer 1722 te gebruiken in plaats van de klassieke noodnummers werd niet overal even goed opgevolgd.

Ook bij ons heeft Eunice haar sporen achtergelaten: in zowel alle straten sneuvelden dakpannen, gingen bomen tegen de vlakte of waaiden takken af. Rond 19 uur hadden wij het ergste gehad. Voor de hulpdiensten stond er ook zaterdag nog veel werk op het programma.

Reacties gesloten