Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Geen huizen of appartementen op de terreinen van KVK Adegem

Ook zonder de online petitie van Glenn Longeville had het schepencollege al beslist dat er op de terreinen van het opgedoekte KVK Adegem geen woningen of appartementen komen. De Adegemnaren zullen inspraak krijgen over de nieuwe bestemming van de terreinen.

Kort na de fusie tussen KSK Maldegem en KVK Adegem besliste het bestuur van de fusieploeg dat, in tegenstelling met wat eerst was voorzien, ook de Adegemse jeugdploegen naar Maldegem verhuisden en dat alle trainingen op de terreinen en wedstrijden in Maldegem zouden gespeeld worden. Daardoor liggen de terreinen van KVK er nu al enige tijd verlaten en overwoekerd door gras en onkruid bij.

Meerjarenplan
De terreinen in de Waleweg zijn eigendom van de gemeente. Het schepencollege dat sedert februari 2022 Maldegem bestuurt, had aanvankelijk de verkoop van die terreinen in zijn meerjarenplan opgenomen.

Nog voordat gewezen schepen en raadslid Glenn Longeville met zijn online petitie “Adem voor Adegem” begon was er binnen het schepencollege al beslist om de verkoop van de Adegemse voetbalterreinen uit het meerjarenplan te schrappen. Dat werd door het schepencollege ook meegedeeld in de pers, als reactie op een interview van de heer Longeville in de verschillende kranten.

Herhaling
Tijdens de gemeenteraadszitting van donderdag 31 augustus verwees oppositielid Jason Van Landschoot (Open VLD) naar de resultaten van de petitie van zijn partijgenoot Longeville. Van het schepencollege wou het oppositielid weten welke de toekomstplannen het schepencollege met de voetbalterreinen heeft.

“Ik zal nog maar eens in herhaling vallen: wij hebben al beslist om de verkoop van de terreinen in de Waleweg uit het meerjarenplan te houden. In tegenstelling met wat de man achter de petitie beweerde kan er op de terreinen niet gebouwd worden. De terreinen staan ingekleurd als recreatiezone en wij zijn niet van plan om die bestemming te wijzigen.

Op de terreinen staan er verschillende constructies die er al of niet met een vergunning gekomen zijn. Daarvoor gaan wij eerst een slopingsvergunning aanvragen.

Inspraak
Over de toekomst van de terreinen willen wij in overleg gaan met de Adegemse bevolking.  Het moet een onthaastingszone worden voor jong en oud. Wij gaan met een aantal voorstellen naar de Adegemnaren gaan. Zij kunnen hun mening over die voorstellen geven en ook zelf voorstellen formuleren”, reageerde burgemeester Koenraad de Ceuninck (CD&V).

Reacties gesloten